RSS Feed

Bővül a barcelonai repülőtér

mti - 2018. 02. 13. 12:49:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bővül a barcelonai repülőtér

Új szatellit terminállal bővül a barcelonai El Prat repülőtér 2026-ra - jelentette be Ínigo de la Serna spanyol fejlesztési miniszter. A beruházás szükségességét a folyamatosan növekvő utaslétszámmal indokolta, miután tavaly 47,3 millió utas fordult meg a katalán légikikötőben, amelynek maximális kapacitása 55 millió. Erre az évre a szaktárca további 8,3 százalékos növekedéssel számol.

    Az új terminállal elérhető az évi 70 milliós utasforgalmi cél - tette hozzá.
    A tervek szerint a szatellit terminál a jelenlegi T1-es terminálhoz kapcsolódna egy belső, automatikusan vezérelt vonatjárattal. 17 kapuval növelné meg a repülőtér kapacitását, és nemzetközi járatok fogadására szolgálna.
    A minisztérium úgy számolt: az új épület 200 millió euróba fog kerülni, az összeköttetés megteremtésének költsége pedig 255 millió lesz. A munkálatok 2022-ben indulnak.
    Ínigo de la Serna beszámolt arról is, hogy emellett 60 ezer négyzetméterrel bővítik a gironai repülőteret is, amely 100 kilométerre észak-keletre található Barcelonától.
    A repülőtér közelében megállót létesítenek a nagysebességű AVE-vonatok számára, így a gironai légikikötő gyorsvasúti összeköttetésbe kerül Barcelona belvárosával is.
    A bejelentett beruházások összköltsége meghaladja az 1,9 milliárd eurót.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ