RSS Feed

A nem az NEM!

Euronews és Harsányi Péter - 2018. 02. 13. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A nem az NEM!

Pénteken Rióban elkezdődött a világ legnagyobb karneválja, melyre brazilok a #metoo kampány részeként, saját mottót hoztak létre: "A nem az nem". Ezt az egyszerű, és világos üzenetet írják a mellekre, a karokra vagy a fenékre egy matricával, hogy a férfiak megértsék, hogy a 40 fokos meleg, a kihívó ruhák, vagy az alkohol túladagolása nem számít mentségnek a fogdosásra.

A brazil hatóságok megnövelték a készültséget Rio de Janeiro egész területén, ugyanis a rendőrségi adatokból kiderül, hogy a brazil metropolis legutolsó karneválján, négy percenként megtámadtak egy nőt. Rió ennek ellenére továbbra is vonzó úti cél a turisták körében, és a mostani karnevált is a brazil világváros legismertebb tánciskolái nyitották meg. A színpompás kosztümökbe öltözött szambások végig vonultak a belvárosban felállított lelátó, az úgynevezett Szambadrom előtt, ahol egy nemzetközi zsűri figyelte minden mozdulatukat. A szambaiskolák táncversenyét megnyerni az egyik legnagyobb kitüntetés Brazíliában.
A karnevált mintegy 300 éve tartják meg minden februárban. A 8 napos eseményre pedig több millióan érkeznek a világ minden pontjáról. Az utcai felvonulásokat egyébként ingyen lehet megtekinteni, vagy csupán minimális (3 dolláros), un. székdíjat kell fizetni, amennyiben karneválozók nem állva, vagy táncolva akarják végigkísérni a szambaiskolák felvonulását.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ