RSS Feed

Arcfelismerő szemüveg

Harsányi Péter - 2018. 02. 12. 17:10:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Arcfelismerő szemüveg

A kínai rendőrség teszteli az arcfelismerő napszemüveget. Február 3-án kezdődött a Kínai Új Év, és ekkor zajlottak a szokásos látványos ünnepségek Kína egész területen. Ekkor nyílt lehetősége a kínai rendőrségnek az új technológia széleskörű kipróbálására.

Az ázsiai ország számos rendőrtisztje már megkapták a napszemüveget az arcfelismerő technológiával, hogy megkönnyítse mindennapi munkájukat, a bűncselekményt elkövető gyanúsított letartóztatására. A világ második legnagyobb gazdaságának hatóságai már néhány napi próba után képesek voltak felismerni ezen eszközök hatékonyságát, kijelentve, hogy döntő szerepet játszottak 7 bűnöző letartóztatásában, valamint 26 embert fogtak el hamis személyi igazolvánnyal.

A fejlesztő cég a LLVision Technology munkatársa rávilágított arra, hogy ezek a napszemüvegek erőteljes processzorral rendelkeznek, amely képes emlékezni több mint 100 000 különböző arcra, és ami még lenyűgözőbb, hogy csupán 100 milliszekundum alatt azonosítja az érintett személyt.

Ugyanakkor nem mindenki üdvözölte ezt az újdonságot ugyanazzal a lelkesedéssel, mint a kínai hatóságok, mivel az Amnesty International, és más humanitárius szervezetek már figyelmeztettek arra a lehetőségre, hogy ez a technológia ahelyett, hogy a valódi bűnözők leküzdésére használnák, inkább a lakosság nagyobb ellenőrzését, és mindenekelőtt a politikai elnyomás megerősítését célozza.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ