RSS Feed

Boros Lajos túl van a szívműtéten

Blikk - 2018. 02. 10. 9:07:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Boros Lajos túl van a szívműtéten

A rádiós elárulta, nemcsak szívritmuszavara miatt került néhány hete kórházba, hanem két szívbillentyűjét is meg kellene operálni. Ezt a beavatkozást azonban egyelőre nem lehet végrehajtani, Boros nincs a megfelelő állapotban – híznia kell.

A rádiós a Blikknek elárulta, nemcsak szívritmuszavara miatt került néhány hete kórházba, hanem két szívbillentyűjét is meg kellene operálni. Ezt a beavatkozást azonban egyelőre nem lehet végrehajtani, Boros nincs a megfelelő állapotban – híznia kell.
Szinte csoda, hogy Boros Lajos az elmúlt időszakban nem veszítette el a humorérzékét, mert az utóbbi időszakban egymás után diagnosztizáltak nála komoly betegségeket. A rádiósnak nem csak a szívével van baj.
– Cukorbeteg lettem, diétára fogtak, és lefogytam hét és fél kilót. Soha nem voltam ennyire vékony, ám most éppen ez a probléma, ezért nem lehet a billentyűimet megműteni. A következő három hónapban öt kilót kell felszednem, amely a diéta mellett nem egyszerű feladat. Szerencsére azonban az én drága feleségem, Vali mindent megtesz, hogy olyan ételeket főzzön nekem, amellyel minden sikerül. Egyébként is nagyon hálás vagyok neki, hogy az elmúlt időszakban mellettem volt – érzékenyült el a rádiós.
Boros egyébként érzi, egyre jobban van, igaz, a rosszullétei még nem múltak el, de a pacemakernek köszönhetően majd megszűnnek.
– Olyan, mintha hirtelen ráfrissítenének a szívemre, amikor az lassulni kezd – magyarázta a műsorvezető, akinek persze az első dolga volt a kórházból hazaérve, hogy Voga Jánossal elkészítsék a Boros meg a Voga című rádióműsoruk következő adását.
A pacemaker olyan implantátum, amely elektródákkal kötődik a szívhez és elekromos impulzusokkal segíti a szívizmok összehúzódását. Molnár Piroska, a Nemzet Színésze két éve kapott egy ilyet, miután rosszul lett, és kiderült, hogy nagyon alacsony a pulzusa. Kern András öt évvel ezelőtt kapott hasonló szívritmus-szabályozót, amelyben állítása szerint ha hétévente elemet cserél, akkor nem lesz baj.

Fotó: blikk
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ