RSS Feed

Két új háromcsillagos

Harsányi Péter - 2018. 02. 07. 17:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Két új háromcsillagos

A rangos gasztronómiai útmutató, a Michelin Guide 2018-as francia kiadásában két új 3 csillagos étterem szerepel. Az egyik a La Maison des Bois, a másik 'L'Hôtel du Castellet. Magyarországon jelenleg 4 egycsillagos Michelin minősítésű étterem található, mindegyik Budapesten.

Marc Veyrat, 67 éves szakács, aki eddig már két másik, három Michelin csillagos éttermet vezetett, a vadon élő növényi ételek készítésére specializálódott. Az Ő étterme La Maison des Bois, Franciaország délkeleti részén, a svájci határhoz közel található, ahol az árak 295 és 395 euró között mozognak. "Nehéz egy konyhát létrehozni a gyógynövények, virágok és növények alapján, de ő megcsinálta" - mondta a Michelin Guide nemzetközi igazgatója.
A másik új háromcsillagos étterem a francia Riviérán található Bacquié "L'Hôtel du Castellet" lett, amely 2010 óta két csillaggal rendelkezett. Az étterem vezetője, Christophe Bacquié 45 éves szakács, akinek az ételeit a mediterrán konyha jellemzi. Itt az árak 135 és 240 euró közöttiek.
A Francia Michelin Guide 2018-as kiadásában összesen 28 három csillagos étterem található.
Magyarországon először a Costes kapott 2010-ben Michelin-csillagot, de ennek külföldi séfje van, a portugál Miguel Rocha Vieira személyében. Magyar szakácsok, Szulló Szabina és Széll Tamás, 2011-ben kaptak csillagot, amikor az Onyx is megkapta ezt az elismerést. 2014-ben tovább bővült a lista, amikor a Borkonyha, Sárközi Ákos révén kapott csillagot, így Magyarországon jelenleg 4 egycsillagos Michelin minősítésű étterem található, mindegyik Budapesten.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ