RSS Feed

Chicagó, a legizgalmasabb

Harsányi Péter - 2018. 02. 06. 17:00:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Chicagó, a legizgalmasabb

Chicagót választották a világ legizgalmasabb városának a városi élet szempontjából. A TimeOut egy felmérésre alapozva Chicagót választotta a világ legizgalmasabb városának, mely felmérés 32 különböző metropolisz, több mint 15 000 lakosának névtelen válaszadásán alapul.

Illinois állam legnépesebb városa olyan, a világ leginkább kozmopolita fővárosait előzte meg, mint például Porto, New York, Melbourne, London és Madrid, amelyek ebben a sorrendben következnek a magazin besorolásában. „Természetesen mindegyiket fel kell venni olvasóink álomhelyeinek a listájára" mondja a TimeOut magazin városi élet szekciójának a szerkesztője.
Azok a szerencsés utazók, akik eljutnak Chicagóba számtalan sport, művészeti, kulturális, gasztronómiai, és egyéb élménnyel gazdagodhatnak.
Az egyik legizgalmasabb hely, amelyet nem hagyhatnak ki a látogatók, a Millenniumi Park.
Ez egy szabad zöld terület, amely több mint tíz hektárt foglal el a Michigan-tó partján, és ahol ingyenes koncerteket és művészeti kiállításokat szerveznek egész évben. A park szíve a Jay Pritzker koncertterem, amelyet Frank Gehry építész tervezett. Ezen kívül a turisták élvezhetik a szabadtéri előadásokat és a piknikezhetnek is. A Millennium Park közelében található a 442 méter magas (antennával együtt 527m) Willis Tower, mely 1998-ig a világ legmagasabb épülete volt (akkor még Sears toronynak hívták), és ma is Chicago egyik jelképe.
A „Szelek Városát” a természetbarátok is élvezhetik, hiszen a 251 kilométeres csatorna mentén található sétány által kínált kikapcsolódás és a lélegzetelállító kilátás egyaránt vonzza az ott lakókat.
Az Art Institute of Chicago és annak 300 000 műtárgya, valamint a Természettudományi Múzeum - múmiái és dinoszaurusz csontvázai - a város zöld tüdejével együtt kétségkívül hozzájárulhattak, hogy Chicagót a TimeOut által készített lista élére helyezték.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ