RSS Feed

Csere van

Dalia László - 2018. 02. 08. 8:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csere van

Ha nem megy egy csapatnak, az edző gyakran cserél, hogy felrázza a fiúkat, hátha a tartalékok új színt, új lendületet visznek a játékba. Ha nagyon nem megy a csapatnak, akkor a hebehurgya vezetők gyakran a legegyszerűbb megoldást választják és lecserélik az edzőt. Ám nagy kérdés, hogy hányszor lehet edzőt cserélni? Mert lehet, hogy a vezetők sincsenek a helyükön.

A magyar férfi kézilabda válogatott egy ideje nincs a csúcson. A néző nem is nagyon érti, hiszen évek óta, akár a fociban, rengeteg tao-s pénz érkezik. Költekeznek is rendesen a klubok, világsztárok játszanak a Veszprémben és a Szegedben, sőt már kis vidéki csapatokban is feltűnnek a külföldi játékosok.A magyar tehetségek viszont alig-alig léphetnek pályára, ellenben nagyon jól keresnek a padon ülve is. És így esett meg, hogy Sabaté, Dujsebajev és most Vranjes szövetségi kapitány sem nagyon boldogult a fiúkkal, pedig mindhárom remek edző. Mióta a horvátországi Európa Bajnokságon sem jutottunk be a legjobb nyolcba, Vranjes kapitányt több bírálat érte a szövetség részéről. A szövetség vezetői úgy viselkednek, mintha ők mindent megtettek volna a jó szereplésért, csak az a fránya csapat nem akar összeállni és erről persze egyedül a szövetségi kapitány tehet. Szerintem Vranjes kapitányt csak azért nem küldték el, mert már ciki lett volna, a negyediket rövid időn belül szélnek ereszteni.

Végül is mit tehetne a szövetség? Mondjuk, korlátozhatná a légiósok szerepeltetését, hogy a legjobb magyar játékosok, a fiatal tehetségek is pályára léphessenek. Az ugyanis hosszú távon nem vezet sehova, hogy a külföldiek viszik a prímet a magyar bajnokságban, s a magyar válogatottak a padon ülnek.Így eshet meg az a  csúfság, hogy a Bundesliga II-ben játszó cseh fiú elveri a mieinket. Arról az ostoba elméletről már nem szólva, hogy 2 méteres játékosokat kell nevelni. A cseh 178 centis és az EB bajnok spanyoloknál nincs egyetlen kétméteres játékos sem. Itt most beszélhetnénk a kézilabda akadémiákról,a melyek nem ontják a tehetségeket. Vajon miért nem? Ugyanolyan gyenge színvonalon működnek, mint a bukdácsoló foci akadémiák?

Viccesnek tűnik, ugyanakkor végtelenül szomorú, hogy egy magyar válogatott játékos nem tud végigjátszani egy meccset.Ha ugyanis az erőnlét hiányzik, akkor, ahogy Vass Sándor, az egykori legendás válogatott, volt szövetségi kapitány mondta, még a keretbe sem szabad behívni őket. Ám miután mesésen keresnek a klubjukban, maga a felvetés is furcsa, hiszen a saját felelősségük, hogy bírják az iramot.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ