RSS Feed

Berki már Tokióra gyakorol

M. A. - 2018. 02. 06. 13:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berki már Tokióra gyakorol

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a terveknek megfelelően visszatérhetett a Tornacsarnokba, hogy a gyógytorna mellett megkezdje az erősítő edzéseket is. Berki tavaly szeptemberben egy sikeres vállműtéten esett át, majd nem sokkal a beavatkozás után megkezdte a rehabilitációt.

A tornász az év elejétől már visszarázódhatott a régi kerékvágásba: “Januártól már a Tornacsarnokban is vagyok, és szerencsére a vállam elég jól reagál mind a gyógytornára, mind az erősítésekre, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, mert minden rendben van, és jól haladunk. A gyógytorna feladatoknál is bejöttek már a támaszos terhelések, nyilván a vállamnak még vannak befagyott részei, ezeket próbáljuk nyújtani és kilazítani, de az alsó tartományokban már elkezdtük a támaszos és a kissúlyzós terheléseket” – mesélte Berki.

A lólengés-specialistának egyelőre még várnia kell, hogy újra felmehessen a szerre, nem végez még semmi olyan gyakorlatot, amely teljes testsúllyal terhelné a vállát: “A tornateremben a lóra még nem megyek fel, inkább azokat a speciális feladatokat csinálom, amelyeket akkor is szoktam, amikor rendben van a vállam. Nagyon örülök annak, hogy már egyre többet tudok támaszkodni. Úgy tervezzük, hogy márciustól már elindulhatnak a lovas terhelések is, de nyilván minden a vállam függvénye.”

Gőzerővel készül, hogy mihamarabb visszanyerje az erejét, és részt tudjon venni az idei legrangosabb megmérettetéseken, ugyanis az olimpiai kvótaszerzés szempontjából fontos viadalok várhatók az év második felében. Berki számára a legfontosabb, hogy Tokióra meglegyen a kvót, és oda már egy tökéletes gyakorlattal tudjon megérkezni.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ