RSS Feed

Következménye lehet a rossz botoxnak

M. A. - 2018. 02. 05. 17:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Következménye lehet a rossz botoxnak

A rossz helyre szúrt botox egy adott izomcsoport lebénításával a szemhéj leesését is okozhatja, és ha egy töltőanyag az artériába kerül, az az ér által ellátott terület elhalásához vezethet. Vagyis bízzuk mindig profi szakemberre a szépítkezési beavatkozást.

Dr. Parrák Zita a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője szerint nagyon fontos, hogy a választott szakember olyan orvos legyen, aki orvos-esztétikára specializálódott.

„A profi szakember a konzultáció során részletes tájékoztatást ad a probléma okairól és annak lehetséges megoldásairól. Alaposan kikérdezi a pácienst az egészségügyi állapotáról és az esetleges gyógyszerekről, allergiájáról. Minden körülményt figyelembe véve kezelési tervet állít fel, elmondja a kezelés előnyeit és a lehetséges kockázatokat. Ezt követően pedig a kezelés előtt beleegyező-nyilatkozatot írat alá a kezelést igénybe vevő páciensekkel. Olyan anyagokkal dolgozik, amelyek nemzetközi szinten is bevizsgáltak, jó minőségűek és van mögötte forgalmazói garancia. Érdemes megkérdezni, hogy milyen anyaggal dolgozik, hiszen így annak az interneten is utána tud nézni a vendég még a kezelés előtt. Ezek az anyagok általában nem olcsók, de biztonságosan alkalmazhatók. Ha egy anyag nagyon olcsó, akkor nem biztos, hogy jó minőségű” - hívja fel a figyelmet Dr. Parrák Zita.

Ha a szakember nem megfelelő anyaggal dolgozik, akkor az különböző, esetenként nagyon súlyos szövődményeket válthat ki.  

„Egy fókuszált ultrahangos kezelés esetén előfordulhat, hogy a kezelőfej által generált hő a nem megfelelően beállított energiaszint miatt átmeneti érzéskiesést okoz a kezelt területen, vagy megégetheti a kezelt területen elhelyezkedő pajzsmirigyet vagy nyálmirigyeket. Ugyanúgy komolyabb égési sérülést okozhat egy nem megfelelően beállított lézer. Persze számos példát lehetne még felsorolni. Szerencsére ezek nagyon ritkán fordulnak elő, leginkább akkor, ha nem szakember végzi el a kezelést. Profi, tapasztalt szakember esetén a kockázatok minimálisak, ha előfordulnak, a képzett orvos akkor is tudja, hogy ilyenkor mi a teendő.  A megfelelő szakember kiválasztása tehát fontos, így helyes választás esetén az orvos-esztétikai kezelések biztonságosan alkalmazhatók és szép eredményt várhatunk tőlük” - mondja a szakember.


Fotó: purecom
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ