RSS Feed

Csak a testemen át!

Regös István - 2018. 02. 02. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csak a testemen át!

Bátran le merem írni, hogy bizonyára nagyon sok olvasóm akad, aki látta a Trónok harca című világsikerű tévésorozatot. Senki ne ijedjen meg, nem filmkritika következik! Ha valaki itt még nem hagyja abba az olvasást, annak számára hamar kiderül, hogy igenis kapcsolatba hozható a film és a mai magyar való világ. Ha nem ülök a képernyő előtt, el sem hiszem, amit az összes tévécsatornán láttam, jelesen, elsősorban a Hír TV-ben.

Most tessék elképzelni, arra vetemedett egy Hír TV-s riporter, hogy pofátlan módon ezt-azt kérdezni akart az egyik budapesti kerület polgármesterétől! Történt ugyanis, hogy felröppent egy hír, miszerint a kerület több, oltalom alatt álló bevándorlónak segített a lakáshoz jutásban. Bár a fene sem tudja ezt a sok kategóriát megkülönböztetni: menekült, migráns, gazdasági bevándorló, bevándorló vagy oltalom alatt álló. A lényeg az, hogy az említett riporter erről a témáról szerette volna kérdezni az illetékes polgármestert, aki azonban sprintereket meghazudtoló sebességgel elmenekült előle.

„Csak a munkáját végezte!” Ez a munkája?

Ekkor jelent meg egy igencsak megtermett, szőke, blúzos asszonyság, aki mint egy testőr, kiverekedte az utat a főnökének. Most jön a Trónok harca című film ide vonatkozó jelenete. A sorozatban szerepel Gwendoline Christie színésznő is, filmbeli nevén Tarth-i Brienne, aki e filmszerepében azt bizonyította, hogy akár az élete árán is megvédi urát és parancsolóját. Tarth-i Brienne a valóságban is méretes figura, százkilencvenegy centiméter magas, a bicepszét és a combkerületét nem ismerjük, de a hasizmával akár egy lovat is elbírna. Képes a kétkezes szablyával egy kézzel is bánni és bajvívó vitéz legyen a talpán, aki képes legyőzni. Jelszava: becsület, erő, hűség. Úgy harcolt a filmben, mint a leghíresebb történelmi kardforgató hősök. A kerületi polgármestert védő hölgy biztosan sokszor láthatta ezt a filmet, mert ugyan kard nem volt a kezében, de a karja, a könyöke és térde úgy dolgozott, mint egy cséphadaró. A csípőjét pedig olyan érzékien mozgatta, hogy szinte röpködtek róla az ádáz tévések. Egyszerre öt helyen volt, lépcsőn le, lépcsőn fel, úgy zárta az áradatot, mint árvizet a gát. Tette mindezt az arcán kéjes, megfagyott mosollyal.


Bodicsek

Végül azonban, annyira beszűkült a lépcsőház, hogy a riporter egy testcsellel megelőzte a harcos asszonyt és képes volt megszólalni. De még a kérdés negyedéig sem jutott el, amikor a polgármester, bár látta, hogy vesztésre áll, megszólalt. Valahogy az jött ki a hangzavarból, hogy a riporter megtanulhatná, miszerint Ferencvárosba nem illik lila ingbe jönni. A riporter érezhette, hogy hibát követett el, amikor lila inget vett fel. Bizonyára hiányzott egy zöld ing a ruhatárából. A lényegre térve, csak arra szeretett volna választ kapni, mennyi pénzt, hány lakást biztosított a kerület a menekülteknek és egyáltalán, igaz-e ez a hír? Ekkor a szőke, blúzos asszonyság az egri nőket megszégyenítő bodicsekkel palánkra vágta a szerencsétlen riportert, akinek a kérdése így, természetesen válasz nélkül maradt.


Menekülés a hallgatásba

Mégse csodálkozzunk mindezen, hiszen minden hatalomban lévő nagy gyakorlatot szerzett abban, hogy mit kell mondania, ha egy riporter kérdezi, hogyan kell kitérnie a válasz elől és miként lehet megtalálni a menekülő utat! Például, bár senki sincs a vonal másik végén, mégis tapasszuk a fülünkhöz a telefont és beszéljünk a senkivel! Emeljük fel a kezünkben lévő papírt, próbáljunk elmélyedni benne, meg sem hallva így a kérdést! A futás sem rossz megoldás, azzal a felkiáltással: „Elnézést, késésben vagyok!” Mondhatjuk azt is, misére sietünk, és ne zavarjon bennünket, hogy a mise esetleg már régen véget ért. Addig viszont sürgősen keressék meg ezt a hölgyet a ferencvárosi önkormányzatnál és csábítsák el, mert ott csak a testén keresztül lehet interjút készíteni. Azért ezt érdemes még meggondolni!


Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ