RSS Feed

Mennyit keres a magyar focista?

Dalia László - 2018. 02. 03. 8:09:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mennyit keres a magyar focista?

Igaza van Horváth Gábornak, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) elnökének, ha az európai középmezőnyhöz akarunk tartozni,. akkor a körülményeket és a fizetéseket is az európai középmezőnyhöz kell igazítani. S ha azt tekintjük alapvetésnek, akkor sok a 2 milliós fizetés, a magyar focistáknak amatőröknek kellene lenniük.

Lehet, azon jogászkodni, hogy az Újpest jogosan hozta-e  nyilvánosságra, Windecker József 2 millió forintos alapfizetését, lakás és kocsihasználatát valamint étkezési hozzájárulását. Bár én inkább ahhoz ragaszkodnék, hogy minden klub adja ki, mennyit fizet a játékosainak, hogy az a kevés néző tudja, mit várhat el a csapatától. Azt ugyanis aligha hiszem, hogy egy fanatikus magyar drukker, aki képes ilyen gyenge fociért kimenni egy meccsre és még fizet is érte, ne tudná, hogy egy játékos általában 10-15 éves pályafutás adatik, tehát átlagon felül kell keresnie. Nem is sajnálnák egyik játékostól sem a több milliós gázsit, ha azt látnák, hogy megszolgálják, meghalnak a pályán. Mert ugyan ki irigyelte volna Albert, Farkas, Göröcs és a többiek pénzét? És ezek a nagy játékosok a töredékét keresték, mint a mostani utódok, akik jószerével a cipőfüzőjüket sem köthetnék be. Tudom, ez így csúnyán hangzik, de sajnos igaz.Mert Alberték világszínvonalú játékosok voltak, bármelyiküknek helye lett volna a Real Madridban, Barcelonában, Manchester Unitedban vagy éppen a Bayern Münchenben. Viszont akkor ők nem szerződhettek ki, mert a korai szocializmus idején fociztak. A mai magyar játékosok viszont nem eladhatóak egyetlen erős bajnokságba sem, miközben irigylik a hatalmas gázsikat, Modric  és Rakitic mellett is csak labdaszedők lehetnének.  (Hogy is mondta Dárdai Pali a minap, "egyetlen magyar játékos sem férne be a Hertha keretébe".)

Már a külföldi edzők is azt mondják, hogy túl drágák a magyar játékosok, ezért keresnek szerb, lett, koszovói, macedón játékosokat- Az akadémiák által méregdrágán kiképzett játékosok pedig eltűnnek a süllyesztőbe.és mégis, a HLSZ elnöke azon elmélkedik, etikus volt-e az újpesti klubtól, hogy kiadta a fizetés összegét. Szerinte ezzel lejáratják a játékost. Én mást gondolok, szerintem Windecker magát járatja le, hogy 2 millióért azt adja elő hétről-hétre, amit előad. Ha itt rendes piac lenne, s nem nyomnák bele elvtelenül a pénzt tao és más csatornákon át a fociba, a magyar bajnokság amatőr lenne.És mindaddig így lenne, ami ilyen gyermeteg színvonalon játszanak a fiúk.Ezt egyébként Hrutka János menedzser is megerősítette a minap, márpedig ő az FTC játékosaként a másik oldalon is focizott.  Horváth József elnök úr helyében a "hivatásos" szón is elgondolkodnék, mert aki ezt a játékot profi szinten űzi, az nem lazsálhat el rendszeresen meccsenként 50-70 percet. Annak ugyanis nem lehet más eredménye. És azt sem hiszem, hogy NB II-es csapatoknak Spanyolországban kéne edzőtáborozniuk.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ