RSS Feed

Veszélyes élelmiszerek

M. A. - 2018. 01. 10. 17:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Veszélyes élelmiszerek

A virsli, a szalonna, a szalámifélék és egyéb feldolgozott húskészítmények veszélyeire számos kutatás felhívta már a figyelmet. Egy minden eddiginél átfogóbb kutatás szerint a feldolgozott húsok fogyasztása és a daganatok, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása között jelentős összefüggés van.

Nehéz azt meghatározni, hogy kizárólag a húsok és hústermékek mennyiben járulnak hozzá bizonyos betegségek kialakulásához, hiszen nem egyszerű kiszűrni az életmód egyéb tényezőinek szerepét. Már naponta átlagosan 50 gramm feldolgozott hús, például két szelet szalámi vagy egy hotdog elegendő a szívbetegségek és a diabétesz kockázatának emelkedéséhez.

De nem jobb a helyzet a bolti fánkok, a csomagolt croissant, a cupcake-ek és egyéb divatos feldolgozott édességek terén sem. Agyonfinomított liszt, adalékanyagok, tartósítószerek, mesterséges aromák és ízfokozók vannak bennük. Ráadásul csak hisszük, hogy frissen kapjuk őket, de jobb, ha megnézzük a gyártás és a lejárat időpontját.

A csomagolt gabonafélék, energiaszeletek után sem érdemes nyúlni, mert a túl kevés rosttartalom miatt nem telítik el az embert. Legtöbbször ezek az étkezést helyettesítő szeletek feldolgozott szójafehérjét, finomított cukrot, hidrogénezett zsírt, és egyéb káros adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulhatnak krónikus betegségek kialakulásához. Persze, nem minden fehérje- és energiaszelet rossz, de minden esetben érdemes elolvasni a hátoldalon található címkét, hogy mit is tartalmaz az élelmiszer.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ