RSS Feed

A méregtelenítő füge

M. A. - 2018. 01. 10. 8:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A méregtelenítő füge

A Bibliában a fügefát a jó és a rossz tudás fájának tartották, és nem is kell attól tovább mennünk, hogy fügefalevél volt Ádámon is a Paradicsomban. Hazánkban a 16. századtól terjedt el, és hol feledésbe merül a fogyasztása, hol feléled, de jótékony hatásai nem változnak.

A füge olyan ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. A-vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok és Omega zsírsavak is találhatók benne. Magas B-vitamin tartalma támogatja a belek felszívó képességét, a füge apró magjai és rostjai miatt pedig serkenti a bélműködést és segít tisztán tartani a zsigereket.

Magas káliumtartalma miatt csökkenti a szívmegbetegedések kockázatát, segíti a szív egyenletes működését, segít a vér savtalanításában, így a szervezet újra felélénkül tőle. A kálium segít a szívverés szabályozásában és csökkenti a vérnyomást, így magas vérnyomástól szenvedőknek különösen ajánlott. De jó hatással van a májra és az epére is.

Serkenti a sejtek anyagcseréjét és olyan bioanyagokat tartalmaz, amelyek közvetlenül az agyra fejtik ki jótékony hatásukat, így fogyasztása segíthet a téli depresszió leküzdésében. Értékes rostokat tartalmaz, ezért a testsúlycsökkentésben is igen hatékony. Ezt elsősorban magas magnézium-tartalmának köszönheti, amely a fehérje és a szénhidrát lebontásában játszik szerepet. 10 dkg friss füge csak 75 kalóriát tartalmaz és fontos is, hogy frisset fogyassz, a megpuhult, fonnyadt fügét jobb elkerülni!

Kúraszerű fogyasztása elsősorban méregtelenítésre kiváló. A kúrát minimum három, maximum öt napig ajánlott csinálni. Érdemes másfajta zöldséget-gyümölcsöt is fogyasztani mellé, hogy ne legyen egyhangú, sőt almával, körtével kombinálva a hatása is intenzívebb. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ