RSS Feed

Ászok maradnak le az Australian Openről

M. A. - 2018. 01. 11. 8:00:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ászok maradnak le az Australian Openről

Serena Williams után a kétszeres bajnok Viktorija Azarenka sem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Korábban a szervezők úgy kívánták támogatni a világranglista 210. helyére csúszott Azarenkát, hogy szabadkártyát adtak neki a melbourne-i viadalra, de az egykori bajnok ezzel nem kívánt élni.

Craig Tiley versenyigazgató jelentette be, hogy a 2012-ben és 2013-ban győztes fehérorosz játékos lemondta a részvételt. A 28 éves teniszező magánéleti problémák miatt csak hat mérkőzésen lépett pályára tavaly, és Wimbledon óta nem versenyzett.

Azarenkának 2016 decemberében gyermeke született, fél évvel később visszatért a pályára, de közben gyermekelhelyezési vitába került fia apjával. Egy Los Angeles-i bíró ugyanis úgy döntött, hogy Azarenka fia, Leo nem hagyhatja el Kalifornia területét, ahol a volt világelső is lakhellyel rendelkezik.

Előzetesen a címvédő Serena Williams közölte is, hogy nem indul az ausztrál nyílt bajnokságon. Az amerikai sztár, aki szeptemberben szült, azzal indokolta visszalépését, hogy még nem érte el azt a szintet, amelyen játszani szeretne.

Az Australian Open a Grand Slam-sorozatba tartozó tenisztorna, mely minden év januárjában zajlik az ausztráliai Melbourne-ben. A kialakult rend szerint ez az év első Grand Slam-versenye, amit először 1905-ben rendezték meg.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ