RSS Feed

Mi baj lehet a fiúkkal?

Dalia László - 2017. 12. 15. 8:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mi baj lehet a  fiúkkal?

Egyre kevesebb idegenlégiós focizik a magyar válogatottban, s ez már másoknak is feltűnt. A magyarázat sem ördöngösség, hiszen a mi aranylábú fiaink már rég nem kellenek az olasz. angol, spanyol, de még a holland, belga, osztrák csapatoknak sem. A legújabb hír szerint már a lengyel bajnokságban is leszerepelnek, Gyurcsó Ádám és Nagy Dominik hamarosan itthon találhatja magát.

Mi baj lehet a  fiúkkal, ha azt a renomét, amit Lovrencsics, Nikolics és Kádár kivívott Lengyelországban, egy pillanat alatt lerombolják? Itthon sem ráncigálták az istrángot, Nagy Dominik például csak szép reményekkel kecsegtetett, amikor elvitték. Zavarják is haza, záros határidőn belül. Nem tanultak meg küzdeni, sem a pályán, sem az öltözőben, így meglehetősen hamar kitelt az idejük.Mondhatnék tucatnyi horvát, szerb és szlovák játékost, akik ma is alapemberek nagy csapatokban, de hát emlegetni is nevetséges volna Modricot vagy Rakiticet, mert a mi játékosaink csak a cipőjüket fűzhetnék. Hogy is mondta valamelyik nagy öreg? Tetkóban és zselében ugyanolyan trendik vagyunk, csak a pályán fogy el a  tudomány.

Amikor egy belga cég felmérte a magyar foci akadémiákat és siralmas képet festett, nem történt semmi, holmi gyermeteg magyarázkodáson túl. És ahogy Dárdai Pál mesélte a minap, az ő programja is elkanyarodott valahol útközben. beszántották.Nem nagyon csodálkozom azon sem, hogy a nemrégiben elhunyt id. Dárdai azt tanácsolta fiának, hogy maradjanak kint és még arról is le akarta beszélni,hogy magyar szövetségi kapitány legyen.Én még Pécsről emlékszem az idősebb Dárdaira. Nem ő volt a legnagyobb spíler, rakkolt, mint a Herthában a fia, de őt nem lehetett ellökni, kiszorítani a  pályáról.Viszont hallottam olyan akadémiai igazgatóról, aki megtiltotta a növendéknek, hogy a napi egy edzés után, kijárjon a pályára gyakorolni. A srác ma külföldön focizik, mert inkább a nagybátyjára hallgatott, aki válogatott játékos volt a régi időkben.

Havonta találok apropót, hogy a magyar foci sötét oldaláról értekezzek, hiszen egyre reménytelenebb képet festenek a magyar pályák. Na, nem a stadionok, mert azok sokkal korszerűbbek, mint például a kórházak.. S a helyzet is egyre abszurdabb, mert még mindig ömlik a pénz a kútba. Az NB III-ban is profik fociznak, legalább is egy rendes fizetést hazavisznek havonta. És már nem vonzó a külföldi bajnokság sem, hiszen itthon alibi játékkal  2-3 milliós fizetést lehet zsebre tenni.Ha nagyon rosszul megy a csapatnak, a tulaj kirakja az edzőt és hoz egy másikat. Egyszerű ez, mondaná József Attila.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ