RSS Feed

2018 - folytatódik a VW sikersztori

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 12. 10. 14:34:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

2018 - folytatódik a VW sikersztori

Emlékezetes, hogy a legendás Bogár/Käfer után - mellett - 1974-től az orrmotoros VW Golf hódította meg Nyugat-Európát. Sőt Észak-Amerikától Dél-Afrikáig beleszerettek az autósok ebbe a remek verdába. Még az NDK-ban is vitték, mint a cukrot. Szülőföldjén napjainkban is ez a legkedveltebb modell.

A jóléti - 27 éve eggyéolvadt -  Németországban az elmúlt hetekben a VW up fogyott a legjobban a kisautók szegmensében. A takarékos, 4 méternél kurtább verdák mezőnyében az ezüst érem a Fiat 500-asnak jár - 2017 eddig eltelt időszakában. A picit komfortosabb kategória sztárja a Volkswagen Polo és a rivális Opel Corsa. Ez utóbbi márka a tavasszal – 88 esztendő után – amerikai tulajdonból (GM) franciába (PSA-csoport) került, de ez idén még aligha tükröződik a típusválasztékban.

A kompakt kocsik szegmensében továbbra is a VW Golf a bajnok szülőföldjén. Az előkelő második placcon a – tavaly Car of the Year díjat nyert – Opel Astra trónolt februárban. A tágasabb autók mezőnyében szinte elvehetetlen az elsősség a VW Passattól, mely hagyományosan kombi kasznival a legpopulárisabb, s nem csak az EU legnépesebb tagállamában. Az ezüstöt a C-osztálybeli Merci érdemelte ki az NSZK-ban, ahol január óta már bő egy millió vadiúj verda kapott friss rendszámot.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ