RSS Feed

Riccardo Muti vezényli a bécsi Újévi hangversenyt

Eurokomm PR - 2017. 12. 06. 17:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Riccardo Muti vezényli a bécsi Újévi hangversenyt

2018. január 1-jén ismét az egész világ figyelme Bécsre irányul, ahol a Musikverein Aranytermében a Bécsi Filharmonikusok adnak megint Újévi koncertet. Az újévet köszöntő komolyzenei előadást immár ötödik alkalommal a klasszikus zene nagykövete, Riccardo Muti vezényelheti.

Az idén 175 éves Bécsi Filharmonikusok 2018. január 1-jén ismét csokorba gyűjti az osztrák klasszikus zenetörténet gyöngyszemeit. A magas színvonalú előadás során a keringőtől egészen a polkáig több zenei műfaj is képviselteti magát. Az idei repertoárban  a Strauss-dinasztia komolyzenei műremekei mellett Franz von Suppé osztrák zeneszerzőnek, valamint  az osztrák-magyar katonaság karmesterének, Alphons Czibulkának műveit is hallhatjuk majd. 

A Bécsi Filharmonikusok állandó karmestereit és zenészeit szerte a világon világklasszisokként tartják számon. Az Újévi koncert vezénylésére minden évben más karmestert hívnak meg. A 2018-as koncert dirigálására ötödik alkalommal a világhírű olasz karmestert, Riccardo Mutit kérték fel, aki a Chicagói Szimfónikus Zenekar zenei igazgatója is. 

Bár a 2018-as Újévi koncertre a jegyek már elfogytak, a komolyzenei élményről ennek ellenére sem kell lemondanunk: az ünnepi előadást egy forró punccsal vagy forralt borral a kezünkben a Városháza téren kihelyezett kivetítőn vagy a Bécsi Állami Operaház előtti videófalon is élőben élvezhetjük.

Az Újévi koncert teljes programja:  http://www.wienerphilharmoniker.at/neujahrskonzert/das-neujahrskonzert 


Fotó: users.atw.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ