RSS Feed

Állítsunk férfifát!

Csontos Tibor - 2017. 12. 07. 8:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Állítsunk férfifát!

Elültették Debrecenben a férfi felelősség fáját. Nem tudtam, mi hiányzik az életemből. Most már fája is van hát férfiúi felelősségemnek. Nem ám holmi cserjéje, bokra, kövirózsája, hanem egyenesen fája! Köszönhetően a százezer főt számláló Férfiak Klubjának. Most már erre a fára is gondolok majd, ha anyu beteg, mert fáj a torka és pihennie kell és eluralkodik a káosz. És arra, hogy felállíthatnák a Női felelősség fáját is.

Férfifelelősségem fájának teljes tudatában kijelentem, rendkívüli figyelemmel és érzékenységgel viseltetek a százezer főt számláló Férfiak Klubja iránt, amely, mint hírlik, a teljes Kárpát-medencére kiterjesztette akcióját. Woody Allen klubtagságos bölcsességével azonosulva, nem lennék a tagja, pedig nyilván felvennének. Tényleg komoly lehet ez a klub, amely a férfiúi felelősséget faültetéssel kívánja meggyökereztetni. És amelynek korosztályos tagjai nyilván soha nem vennék fel az ELTE által meghirdetett Társadalmi nemek tanulmányai mesterszakot. E szak felvehető tantárgyai között ugyanis ott a nőirodalom,a férfikutatás, miként szerepelnek köztük a testelméletek és szexuális kisebbségek témái is. Ám, hagyjuk a gendert, azaz a társadalmi nemet, a Klub tagjai soha nem ültetnék el a Gender Fáját. 

Mert hát ott csücsül a lényeg e fa ágain: "A Férfiak Klubja azért tartja fontosnak a kezdeményezést, mert egyre nagyobb arányban esnek szét családok, ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy egyre nagyobb szükség van a családközpontú, jövőorientált, a fiatalabb generáció számára mintaértékű férfiakra." S azt is megtudtuk a civisvárosi faültetés apropóján, hogy nem migránsok betelepítésére, hanem demográfiai növekedésre van szükség Magyarországon. A Férfi felelősség fájától ily egyenes út vezet a migránsokig. Másrészt minél több a férfifa, annál kevesebb család esik majd szét. 

Nem mindegy persze, milyen fát ültetünk, de mindenképpen őshonos kell, az most trendi. A tatár juhart nem ajánlom, a járása rossz emlékeket kelt. Legyen lombos - nem lompos - fa, és hát ugye, illően a férfifelelősséghez, kemény fa. Javallom a kínai gesztenyét, ez mostanság nagyon menő, ráadásul a kínaiak nagyon sokan vannak, a kínai gesztenye ültetése  népességnövekedési adu lehetne. A perzsa selyemakác belesimul a keleti nyitásba, a narancseperfa is decens politikailag, a hamar hanyatló nyugati platánt gyorsan felejtsük el, a nyugati vörösfenyőben pedig van némi ideológiai zűrzavar. 

Ehhez az egész történethez mégis a majomkenyérfa illene a legjobban. Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ