RSS Feed

Arckrém és az életkor

M. A. - 2017. 12. 05. 8:00:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Arckrém és az életkor

Bár kétségkívül változik a bőrünk az életünk során, és más ápolást igényel egy tinédzser és egy ötven év feletti nő arcbőre, csak nagyon kevés bőr felel meg a korral összekapcsolható sémáknak. A bőrünket nem a korunk, sokkal inkább annak tulajdonságai, problémái alapján kell ápolnunk.

„Életmódbeli szokások nagyobb jelentőséggel bírnak a bőr ráncosodásában, mint a genetikai tényezők. Mindannyian egyediek vagyunk, így a bőrünk is máshogy néz ki, és viselkedik az őt érő külső és belső hatásokra” – mondja Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Csak kevés embernek olyan a bőre, ami megfelel az általános, korral összekapcsolható sémáknak, így a bőrápolás sokkal inkább az egyedi problémákhoz, tulajdonságokhoz, mint az életkorhoz köthetők. Hidratáltsága alapján a bőr lehet száraz vagy zsíros, érzékenysége alapján érzékeny vagy ellenálló, pigmentáltsága alapján pigmentált vagy nem pigmentált, valamint öregedése alapján ráncos vagy feszes. A négy alaptípus különböző kombinációban fordulhat elő, így valójában 16 lehetséges bőrtípus határozható meg. Ennek megfelelően valakinek a bőre lehet száraz, érzékeny, pigmentált és ráncos. A pontos bőrtípust egy 64 kérdésből álló kérdőívvel lehet meghatározni, lehetőséget adva ezzel a megfelelő kozmetikum kiválasztásához.

A bőr öregedését nem csak az életkor, sokkal inkább szokásaink befolyásolják, nagyjából 20%-ban a genetikai adottságoktól és 80%-ban az életmódunktól és a mindennapi bőrápolásunktól függ, így érdemes időt és energiát szentelni arra, hogy sokáig szép és egészséges maradjon. A dohányzás, étkezési, alvási és napozási szokások mind hatással vannak a bőr állapotára.

„Bár általában a tinédzserek küzdenek a zsíros, pattanásos bőrrel, bizonyos esetekben felnőtt, érett nők mindennapjait is megkeserítik ezek a problémák, így ők is használhatnak tinilányoknak készült tonikokat, maszkokat, arckrémeket. Az más kérdés, hogy az érett bőrnek anti-aging hatóanyagokra is szüksége van, de ezekből a termékekből is óriási a kínálat”- teszi hozzá a szakember.

A helytelenül kiválasztott kozmetikai készítmény, azon kívül, hogy felesleges pénzkidobás, még árthat is bőrünknek. 


Fotó: purecom
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ