RSS Feed

Mélyvonós mesterek a Müpában

M. A. - 2017. 12. 05. 13:00:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mélyvonós mesterek a Müpában

Két jelentős mélyvonós szólista vendégeskedik a Héja Domonkos által vezényelt koncerten, december 7-én este 7 óra 30-kor a Művészetek Palotájában. Telt és zengő brácsahang, előadói szuggesztivitás és tökéletes technikai felvértezettség - ezek az ismertetőjegyek jellemzik a Müpa decemberi fellépőjét.

Várdai István a magyar koncertközönség valóságos kedvencévé és büszkeségévé vált az elmúlt évek során, s szerencsére Tabea Zimmermann is többször megajándékozott már minket jelenlétével és játékával.

A koncert első felében külön-külön vonul majd elénk a két művész: Várdai a 19 esztendős Richard Strauss zenekari kíséretes F-dúr románcát (1883), míg Zimmermann a Bartók által torzóként hátrahagyott, de Serly Tibor által befejezett Brácsaversenyt játssza majd.

A második koncertrészben azután együtt muzsikál majd a két szólista és a Concerto Budapest együttese: Richard Strauss Don Quixote című szimfonikus költeményét (1897), azaz lovagi témára írt fantasztikus változatait előadva. E műben a cselló Cervantes regényének címszereplőjét, míg a szólóbrácsa (és a tenortuba meg a basszusklarinét) a botcsinálta, ám annál hűségesebb fegyverhordozó, Sancho Panza alakját idézi elénk.

Az est során Héja Domonkos vezényel. Jegyek kaphatók az ismert jegyirodákban.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ