RSS Feed

Csütörtöktől forog Woody Allen Óriáskereke

Tamás Dorka - 2017. 12. 04. 17:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csütörtöktől forog Woody Allen Óriáskereke

Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake és Juno Temple főszereplésével december 7-én kerül a hazai mozikba Woody Allen legújabb filmje, a Wonder Wheel – Az óriáskerék, mely az 50-es években New York egyik utánozhatatlan hangulatú városrészében játszódik

Coney Island mindig is különleges helyet foglalt el Woody Allen szívében, az Annie Hall-ban Alvy Singer gyermekkori otthona is a zakatoló Ciklon hullámvasút alatt kapott helyet.

Woody Allen számos kedves emléket őriz Coney Islandről, hisz gyerekként gyakran látogatott el oda.„A fénykorát ugyan jóval a születésem előtt élte, de azért még a gyerekkoromban is elég izgalmas hely volt. Mindig lenyűgözött az a sok különös ember, az a rengeteg program, az a pezsgés! Azt gondoltam kiváló lenne egy drámai történet helyszíneként” – nyilatkozta a 82 éves ikonikus rendező.
Mint sok más Allen film, a Wonder Wheel – Az Az Óriáskerék is a szerelem és árulás témái körül forog.„Olvass bár görög drámát, Stendhalt, Tolsztojt vagy Dickenst, a szerelmi kapcsolatok mindegyikben jelenlevőek, hiszen annyi ember életébe hoznak gyötrődést, szítanak viszályokat. Megannyi összetett, mély, intenzív, zavaros és drámai érzéshez és helyzethez vezetnek. Engem különösen a nők problémái vonzottak mindig is. Az évszázadok során a pasik egyre kevésbé hajlamosak kimutatni a fájdalmukat. A férfiakban kódolva van a szenvedés palástolása.
Pont, mint mikor az ütőjátékost eltalálja a dobójátékos, a lényeg, hogy ne adja jelét a fájdalomnak. Ezzel szemben a nők mindig nyíltabban kezelték az érzéseiket.” – teszi hozzá a sajtókönyvben idézett interjúban Woody Allen. 

Az ’50-es években játszódó filmben - melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett - négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet – A felolvasó, A szabadság útjai), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi – Kutyám, Jerry Lee, Jim szerint a világ), egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake – Rossz tanár, Barátság extrákkal), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple – St. Trinian’s, Bakelit), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül. 

A Wonder Wheel – Az óriáskerék az első nagyjátékfilm, melyet az Amazon önállóan gyártott és forgalmaz. Magyarországon 2017. december 7-étől a Cinetel forgalmazásában feliratosan fut majd a mozikban.
http://cinetel.hu
http://facebook.com/CinetelFilm


Fotó: Cinetel
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ