RSS Feed

Bundesliga -Dárdai a legrégebbi tréner

index - 2017. 12. 04. 9:29:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bundesliga -Dárdai a legrégebbi tréner

Vasárnap délben jelentette be a Bundesliga utolsó helyén álló Köln vezetősége, hogy 14 forduló után meneszti az osztrák Peter Stögert. A klub tavaly az ötödik helyen állt, most ellenben a Schalke elleni 2-2-es rangadón csak a harmadik pontját gyűjtötte össze.

A játékosként osztrák válogatottságig jutó, 52 éves Stöger már a szombati meccs előtt elbúcsúzott a csapattól, a klub elöljárói pedig az U19-es csapat edzőjét, Stefan Ruttenbecket nevezték ki a helyére.
A hírnek – ez volt egyébként a negyedik edzőváltás ebben a szezonban - különösebb jelentősége nem lenne magyar szempontból.
Stöger távozásával azonban Dárdai Pál lett a Bundesliga legrégebben ugyanannál az élvonalbeli csapatnál kispadon ülő vezetőedzője.
A Hertha BSC edzőjét 2015. február ötödikén nevezték ki, ennyi elég volt az első helyhez, ami jól jelzi, mekkora türelem van a szakemberek felé. Dárdai hivatalba lépése óta a Werder Bremennél például már a negyedik edző van.
A pillanatnyilag osztályozós helyen álló freiburgi Christian Streich korábban került a csapatához, de ők egyszer időközben meglátogatták a másodosztályt is. Ahonnan rögtön visszajutottak, de egy szezont a második ligában húzott le a Freiburgban 2012 januártól edzősködő Streich.
A Hertha vasárnap délután a Frankfurttal játszott, nem nyert, így 17 ponttal a 11. helyen áll, öt pontra az osztályozótól.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ