RSS Feed

Gerevich-Kovács-Kárpáti vk: bronzérmes a magyar csapat

mti - 2017. 12. 03. 17:00:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gerevich-Kovács-Kárpáti vk: bronzérmes a magyar csapat

A harmadik helyen végzett a magyar válogatott a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa versenyen.A Szilágyi Áron (képünkön), Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat a belgák elleni fölényes győzelemmel kezdett.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat a belgák elleni fölényes győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben is magabiztos teljesítményt nyújtott az utóbbi időben egyre több jó eredményt produkáló irániak ellen.
    A folytatásban azonban már sokkal nehezebb feladat várt a magyarokra az olaszok ellen, de sokáig úgy tűnt, ezúttal ezt az akadályt is sikerrel veszik. Két pár után ugyan még az olaszok vezettek, a harmadik asszóban azonban Gémesi fordított, innentől pedig az utolsó párharc végéig a magyaroknál volt az előny. A második körben nyert Szatmári és újra Gémesi, majd döntetlent vívott Szilágyi, így hat párharc után 30-24 volt az állás. Az utolsó szakasz viszont nem sikerült: előbb Gémesi kapott ki, majd Szatmári hozott össze egy döntetlent, végül Szilágyi maradt alul 8-3-ra Luca Curatolival szemben, aki így 37-40-ről fordítani tudott.
    A bronzéremért az oroszokkal kellett vívni. Itt is az ellenfélé lett az első két párharc, majd ezúttal Decsi aratott nagy különbségű győzelmet, amivel átvette a vezetést. Aztán Szatmári kikapott, a Decsi helyére beállt Gémesi pedig fordított. Szilágyi tartotta az egytusos előnyt, a következő párban Gémesi növelte a különbséget, így a végén - 35-30 után - két döntetlen is elég volt a győzelemhez.
    A viadalon 25 csapat indult    
    Eredmények, Zarándi Csaba Emlékverseny:
    a 16 között:
Magyarország-Belgium 45-19
    negyeddöntő:
Koreai Köztársaság-Franciaország 45-43
Oroszország-Egyesült Államok 45-40
Magyarország-Irán 45-34
Olaszország-Németország 45-34
    elődöntő:
Koreai Köztársaság-Oroszország 45-29
Olaszország-Magyarország 45-43
    a 3. helyért:
Magyarország-Oroszország 45-40
    később:
    döntő:
Koreai Köztársaság-Olaszország

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ