RSS Feed

Volga helyett Hyundai a kedvenc

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 12. 03. 12:30:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Volga helyett Hyundai a kedvenc

Míg a német nyelvterületen a Volkswagenek fogynak leginkább, addig a Föld legnagyobb területű államának polgárai a koreai és belföldi modellekért hevülnek elsősorban. Természetesen a nyugati autógyárak számára sem lehet közömbös, hogy mely' típusokat kedvelik-hajlandók megfizetni - az orosz vásárlók.

Miközben az örökifjú „főnök”, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin jobbára nagy tengelytávú, páncélozott Mercedes limuzinokkal suhan, addig a legjobb bizniszt a Hyundai kereskedők csinálják orosz földön. Tavaly a Solaris volt a bajnok! A koreai modellből bő 90 ezer példányt értékesítettek a hatalmas birodalomban, s idén is kelendők. Hazafias ügy, hogy a Lada Grantákból sem sokkal kevesebb fogyott. A bronzérmet a Kia Rio érdemelte ki. Ott van az aktuális toplistán a csinos Lada Vesta és a VW Polo is. Az egyre tágasabb német „kisautó” friss nemzedéke is sikerre számíthat az eurázsiai vadregényes tájakon.

A múlt esztendőben 44 ezer darab Dacia Dustert is piacra dobtak orosz földön, ahol a hetedik legkedveltebb márka szintén egy SUV, a Toyota RAV4. Terepjáros vonásokat ötvöz kombi erényekkel a Chevrolet Niva, melyről sokan még nem is hallottunk. Ugyancsak négyajtós a Renault Logan, mely az 5 millió forint alatti verdák vásárlóit célozza meg. A Lada Largus szintén nem tagadhatja le a „dácsiás” rokonságot.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ