RSS Feed

Puhl Sándor "nyírta ki" Kassai Viktort?

24.hu - 2017. 11. 30. 17:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Puhl Sándor

Egy angol nyelvű cikk UEFA-forrásra hivatkozva azt állítja: Kassai Viktor azért nem lehet ott a 2018-as világbajnokságon, mert itthon keresztbe tettek neki. Méghozzá nem is akárki, hanem neves elődje, aki amúgy rettegésben tartja a magyar játékvezetőket - írja a 24.hu.

Kassai Viktort a FIFA nem választotta be a 2018-as világbajnokságra utazó játékvezetői keretbe. Az éveken át és még az idén ősszel is legmagasabb nemzetközi szinten közreműködő magyar bíró a hír kapcsán diplomatikusan úgy fogalmazott: Az európai játékvezetés a legmagasabb szintű a világon, rengeteg olyan kvalitású bíró van, aki a legélesebb vébémeccset is le tudja vezetni, ám a világbajnokságokra minden földrész limitált számban küldhet bírót, így sok minőségi játékvezető kimaradt a szűkítésnél. Nem másban keressük a hibát, kollégáimmal együtt kellően önkritikusak vagyunk a magunk teljesítményét illetően.

A hungarianfootball.com szerzője, Gayle Hope kevésbé diplomatikus, hiszen szerinte nem csupán a teljesítmény vezetett a kimaradáshoz, hanem az MLSZ tevékenysége is.

Az UEFA 27 különböző nemzet játékvezetőjét tartja számon az elitlistán, köztük Kassai Viktor is. Ők kapják a BL csúcsmeccseit, a legnehezebb feladatokat, és közülük csak tíz repülhet Oroszországba. Nincs semmi garancia a játékvezetők számára az utazó keretbe kerülésre. Az IFFHS rangsorolásában az első öt helyről például csak a török Cüneyt Çakir és a holland Björn Kuipers utazhat Oroszországba. Az első Mark Clattenburg és a második Nicola Rizzoli,  de a negyedik Jonas Eriksson (4.) sem kapott repülőjegyet.

Ennek ellenére a szerző Gayle Hope nem ezzel, inkább azzal magyarázza Kassai távolmaradását, hogy a döntéshozók figyelembe vették a nemzeti szövetségek ajánlását, és

Kassai Viktor oroszországi részvételét egyáltalán nem támogatta az MLSZ játékvezetői bizottsága.

A szerző megbízható forrásból úgy értesült, itthon Kassait pökhendinek és arrogánsnak tartják, és ezért „nyírták ki”. Az UEFA játékvezetői bizottságában szeptemberben egyre erősödtek azok a pletykák, miszerint Puhl Sándor, az MLSZ JB alelnöke Kassai Viktort a magyar játékvezetők közül csak a 6. helyre jelöli a magyarok FIFA listáján. Az UEFA-tól származó forrás megerősítette, hogy Puhl Sándor valóban csak a 6. helyen jelölte Kassait a FIFA-listán, és még az elitlistából is kivette, amely nemzetközi téren alapjaiban határozza meg a játékvezető jövőjét.

Az MLSZ Vad II. Istvánt jelölte az első helyre és Bognár Tamást a másodiknak. Az UEFA úgy érezte, hogy Puhl Sándor arra kényszeríti őket, hogy elfogadják a magyar szövetség által küldött ranglistát annak ellenére, hogy az UEFA merőben másként vélekedik a magyar játékvezetők képességbeli és magbízhatósági rangsoráról. Náluk még mindig Kassai az első.

Az UEFA-szakértője a döntés után úgy fogalmazott a magyar játékvezetővel kapcsolatban: Viktor nagyon kedves srác, egyáltalán nem arrogáns. Mindannyiunk számára kedvelt és tisztelt, kiváló játékvezető, aki folyamatosan képzi magát. Szeretek dolgozni vele. Botrányosnak tartom, ahogy az MLSZ kezelte a helyzetét.

A cikk eztán mélyen elemzi a magyar játékvezetők életét, a bíróküldéstől, az ellenőri jelentéseken át a pénzügyi elszámolásokig. Több olyan, az MLSZ JB alelnökének teljhatalmára utaló adattal szolgál, amely azt sugallja, hogy Puhl Sándor állam az államban, annak ellenére átláthatatlanul és ellenőrzés nélkül azt csinál, költ amit csak akar, hogy Csányi Sándor 2010-es megválasztásakor ellenőrizhető és átlátható szövetséget ígért.

A honlap  megkérdezte az MLSZ-t is a cikk állításaival kapcsolatban, amely az alábbi választ küldte:
"Kérdésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az MLSZ Játékvezetői Bizottsága alapvetően a szezon közben nem, hanem a szezon végeztével értékeli a játékvezetők teljesítményét, ezért türelmét és megértését kérjük."Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ