RSS Feed

Euronics - Hagyj fel minden reménnyel

Dalia László - 2017. 12. 02. 8:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Euronics - Hagyj fel minden reménnyel

Húsz éve Nokia telefonom van, immár a hatodik, s miután nem szeretem az okostelefont, ez egy 20 ezres készülék. Három hónapig üzemelt, de most leállt a töltése. A töltő jó, a telefonban történt valami. Visszaviszem az Euronicshoz, s itt elkezdődik a XXI. századi canossa járás, ezért is idéztem a címben Dantét, vagyis "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel". Igaz ez a cég nem a pokol, hiszen itt dilettánsok dolgoznak.

Az Euronics (Sugár Üzletközpont) vevőszolgálatnál közölték, hogy a Váci úti szerviz már nem vállal butatelefont, azt cserélik. Ám a bolt nem cserélheti ki jóváhagyás nélkül, így majd beküldik a központi szervizbe, s az eltart három hétig, míg megjavítják vagy kapok egy másikat. Nem vagyok mobilfüggő,de három hét telefon nélkül, az kicsit sok, hiszen benne van a fél életem.Még egy lehetőségem van, mondta a vevőszolgálati úr, kimehetek Budaörsre. Még telefonszámot sem tud, csak egy címet. Kirándultam tehát másnap Budaörsre, de ott kiderült, hogy az a szerviz is bezárt egy hónapja. Vissza az Euronicshez. A vevőszolgálatnál akkor már egy hölgy fogadott, a vállát rándította (kiváló kiképzést kaphatott), hogy eltöltöttem hiába fél napot, s elintézte egy fél mondattal. "A kolléga biztos jót akart". Kénytelen voltam úgy dönteni, hogy a központi szervizre bízom a  telefont. A hölgy kitöltött egy 3 oldalas jegyzőkönyvet, amit olvasás nélkül aláírtam. 


Vártam 3 hetet, de telefon helyett kaptam egy üzenetet, hogy hiányzik a számla, a szerviz így nem javítja meg. Valószínűleg az a kis cetli kieshetett a sok doboz nyitogatás közben. Nem értettem, hiszen a garancia levél ott volt a kezükben, s a szerviznek az igazolja, hogy hol vettem, és mikor, s jogosult lennék a garanciára, ha már ily hamar beadta a kulcsot a telefon. Ez van, kértem a  bolttól számlamásolatot. Ő nem tud, mondta a vevőszolgálati hölgy. Hiába no, a számítógépek világában ez nem megy. Jobb híján írjak az Euronics ügyfélszolgálatának. Hazamentem és írtam egy e-mailt.


Egy hét múlva sms üzenet jött, hogy menjek a telefonért. Mentem. A telefont visszakaptam, de nem javították meg. Számla híján visszaküldte a Retail Logisztikai Központ. Az ügyfélszolgálat ezek szerint nem küldte el a másolatot. A vevőszolgálati hölgy közölte, hogy azt én kapom meg, postán. Persze, azóta se jött meg. Ezek után elfáradtam egy magánszervizbe, s 6 ezerért megjavítják a 20 ezres készüléket.Igaz, előtte figyelmeztettek, hogy akkor elveszítem a garanciát. Ez a garancia viszont nem ér semmit.Az Euronics pedig ezek után be is zárhatna, hiszen minden szinte megbukott, vevőszolgálattal és szervizzel együtt. Dobjanak a mókusok elé, ha még egyszer náluk vásárlok.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ