RSS Feed

Mary-Lousie Parker Kenyáért rajong

Zoch Tímea - 2017. 11. 30. 9:26:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mary-Lousie Parker Kenyáért rajong

Többek között Az elnök emberei sorozatból ismert Golden Globe- és Emmy-díjas amerikai színésznő, Mary-Lousie Parker (képünkön) olyannyira szereti Afrikát, hogy kislányát is Etiópiából fogadta örökbe. Elvitte Kenyába, ahol felkeresték az Oroszlánkirály című rajzfilmből ismert sziklát is.

Mindenhol jó, de a legjobb otthon – tartja a mondás. De azért utazni, különleges városokat bejárni sem rossz! A Travel Channel vasárnap induló „A legjobb hely ahol lehetsz” c. műsorában négy színész –Queen Latifah, Anthony Anderson, Mary-Louise Parker és Jason Biggs mutatja be kedvenc városát, Rio de Janeirotól Hongkongig a helyi látványosságokon, hagyományokon és ételeken keresztül. Az alábbi összeállításban összegyűjtöttük ennek a négy hírességnek a kedvenc helyeit – legyen szó akár egy európai országról vagy épp a házuk egy szegletéről.

QUEEN LATIFAH - énekes, színész (Amerikai taxi, Valentin nap, A méhek titkos élete, A csontember, Hajlakk. 2002-ben több díjat is kapott a Chicago-ért, jelölték a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjra. 1994-ben Grammy-díjat kapott a U.N.I.T.Y. című számáért. )
Rio de Janeiro: A sorozatban – amelynek ő az egyik producere -  barátaival Brazíliába utazik, hogy  felfedezzék Riot: motoros taxival látogatnak el a nyomornegyedekbe, majd kipróbálják a helyi ételeket és szambát táncolnak.
New Jersey: 1970 márciusában itt született, mindmáig van itt egy háza (és egy azért Beverly Hills-ben is ). Születéskor a Dana Elaine nevet kapta, a Latifah (arab eredetű, jelentése: érzékeny, gyengéd) becenevet állítólag ő választotta, 8 éves korában olvasta egy könyvben.
Hollywood: 2006-ban csillagot kapott a Walk of Fame-en, azaz a Hírességek Sétányán.
New York: Kedvenc városa, az első lakása a Bronx negyedben volt.
Kosárpálya: Imád kosarazni, iskolásként két állami bajnokságot is nyert. 
Motor nyerge: nagyon szeret motorozni, 5 motorja, 2 Vespája van. Már 250 km/órás sebességgel is száguldott. Pedig igen szomorú emlék is fűződik ehhez a hobbihoz: bátyja motorbalesetben halt meg, a motor Queen Latifa ajándéka volt. A motor indítókulcsát a mai napig nyakláncán hordja. 

ANTHONY ANDERSON – színész (Transformers, A tégla,  Esküdt ellenségek, Feketék fehéren)
Barcelona: Egyik vágyálma volt, hogy ide eljusson, és a Travel Channel műsorában most ezt meg is valósíthatta. Focimeccsre ment, megnézett pár Antoni Gaudí tervezte épületet, és megkóstolta a tradicionális helyi ételeket. “Haza sem akartam menni onnan. Persze a legjobb dolog abban, ha el kell jönnöd, hogy újra visszamehetsz. Barcelona, még találkozunk!” –mondta az utazás végén.
Los Angeles: Itt született 1970-ben, és Comptonban, a város egy nem túl jó hírű negyedében nőtt fel. Gyakran jár vissza ide, hogy az ottani fiatalokat motiválja. Feleségével (aki  főiskola szerelme volt) és 2 gyerekükkel most is itt él (csak jobb környéken).
Egyenlítői Guinea: Egy DNS vizsgálat azt mutattatta, hogy az ott élő bubi törzshöz és Kamerunba nyúlnak vissza családi gyökerei. 
Olaszország: Álma, hogy egy évig utazgathasson Olaszországban, ahol főként enne és megtanulná elkészíteni a helyi specialitásokat.
Konyha és gasztro-fesztiválok: A főzés különleges szerepet töltött be az életében. Három testvérével és szüleivel ez volt a közös program. Emellett számos gasztronómiai műsorban és szakácsverseny zsűritagjaként is szerepelt a Food Network csatornán. Kedvenc fesztiváljai a Chicagói Bordafesztivál és Food and Wine Experience New Orleans-ban. 
Golfpálya: Lelkes golfjátékos, az apósa szeretette meg vele a játékot 20 évvel ezelőtt. Golfpartnerei közé tartozik Samuel L. Jackson és Don Cheadle is. Rendszeres résztvevője a Black Enterprise Golf and Tennis Challengnek, amit Floridában tartanak. 


MARY-LOUISE PARKER - színésznő (Sült, zöld, paradicsom; Az ügyfél; Vakmerő; Egy hölgy arcképe; A teremtő; Red; Red 2; Az elnök emberi sorozat; az Angyalok Amerikában sorozatban szereplésért Golden Globe és Emmy-díjat nyert, a Nancy ül a fűben címszerepéért szintén Golden Globe díjat kapott)

Kenya: Afrikát nagyon szereti, több országban is járt. Kislányát, Ash-t 2007-ben Etiópiából fogadta örökbe. A “legjobb hely, ahol lehetsz” sorozatban vele együtt utazott Kenyába, ahol zsiráfok közt szálltak meg, ellátogattak egy elefántárvaházba és veszélyes rinocérosszal találkoztak egy szafarin, majd ellátogattak az Oroszlánkirályból ismert sziklához. 
Thaiföld, Németország, Franciaország: Ezekben az országokban is élt, mert édesapja az Egyesült Államok hadseregének volt a bírója, és emiatt sokat utaztak.
Gyerekszoba: Kedvenc időtöltése, hogy mesét olvasson a gyermekeinek (egy 13 éves fia is van). Legkevesebb 4 könyvet olvasnak egy este, a rekordjuk 15 könyv. 
Dolgozószoba: Szabadidejébe szívesen írogat (és kötöget), 2016-ban jelent meg könyve, a „Dear Mr You” (Kedves Mr. Ön), amely valós és kitalált férfiaknak küldött leveleken át mutatja be egy nő életét, szerelemit, harcait, félelmeit.


JASON BIGGS - színész (Amerika pite, Amerikai pite 2; Amerikai pite – A találkozó, Lúzer, Pasik és csajok)
Hongkong: A színész és felesége, visszatérnek Hongkongba, hat évvel a városban tett első látogatásuk után. Út közben ellátogatnak egy dim szumot felszolgáló hagyományos étterembe, felvillamosoznak a Viktória-csúcsra, és megpróbálkoznak a graffitikészítéssel is. 
Tahiti és Hawaii: Kedvenc nyaralóhelye, ide szeret elutazni pihenni  a szintén színész felségével, Jenny Mollennel és gyermekükkel (második fiuk 2017 októberében születet, őt még nem vitték).
Essex megye, Anglia: 2012-ben az Amerika pite – A találkozó premierjét népszerűsítette Nagy-Britanniába. Az egyik kisvárosban a Missoula nevű bárban ebből az alkalomból nagy bulit szervezetek az Essex-ben tanuló vagy végzett diákoknak, és a színész hajnalig velük mulatott, és még a helyi akcentust is elsajátította.
Hegyek: Nagyon szeret snowboardozni és mountain bike-ozni. 
Mosókonyha: élvezi a házimunkákat, ő végzi a családban a mosást is. Felesége azt sem tudja, hogyan kell bekapcsolni a mosógépet, mesélte a színész egy interjúban. 

„A legjobb hely, ahol lehetsz” vasárnaponként 20:00-tól látható a Travel Channelen. Ismétlés csütörtökönként 21:00-tól.


Fotó: people.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ