RSS Feed

Padlógáz

Mogyorósi Géza - 2017. 12. 01. 8:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Padlógáz

A német rendőrség egyre szigorúbban ellenőrzi az illegális autóversenyzőket. Az amatőr lóerőcsaták résztvevői jobbára huszonéves fiatalok - eddig már több (ártatlan) ember sérült meg, illetve vesztette életét a közúti rodeózók miatt.

Nagy marhák azok a (német vagy sem) legények, akik Európa szívében annak ellenére száguldoznak lakott területen belül, hogy az NSZK-ban ezt a sztrádák zömén legálisan is megtehetnék. Jómagam 160-nál tempósabban nem szeretek robogni még az Autobahnon sem. Ám a minap úgy hozta a sors, hogy Kiel felé 227 km/órás sebeséggel zakatoltam. Az Inter City Express (ICE) kényelmes szerelvényével. Ez persze nem rekord, olvastam én már le a digitális kijelzőről 260-as sínsuhanást is. (Fiatalon kedveltem a Lokomotív GT-t, de Presserékről majd máskor...)

Szóval civil és egyenruhás zsaruk mind gyakrabban kontrollálják az éjszaka benzingőzős vándorait. Olvasom, hogy novemberben az NSZK második legnagyobb városában, néhány órán belül több lóerő-betyár is a horgukra akadt. A tuningolt, 585 lovas Merci és az alulmotorizált (122 LE) típustárs viadalából Hamburgban az izmosabb kocsi vezetője került ki győztesen. Ám fürge verdáját lefoglalták a rendőrök, mert lakott területen nem illik 115 kilométeres tempóval repeszteni 50 helyett. A peches, 28 esztendős sofőrről kiderült, hogy a hatóság régi ismerőse. A nyáron egy Ferrarival gyorsult a Hanza-metropolisz utcáin, amikor lekapcsolták.

Arról megoszlanak a vélemények az EU legnépesebb tagállamában, hogy szándékos emberölésnek számítson-e, ha valaki a Kresz durva, szándékos megsértésével okoz halálos balesetet? Ám a német polgárok zöme helyesli, hogy a száguldozókat keményen megbírságolják, s járgányukat - hossszabb-rövidebb időre - kivonják a forgalomból. De kanyarodjunk vissza a hamburgi éjszakához, mikor a lomhább Mercedes tulajnak sikerült meglógnia (egyelőre) a tányérsapkások elől. Akadt azért még munkájuk ott fennt Észak-Németországban, mert egy 265 lovas Renault Megane RS-t is lemeszeltek, amint 110-es tempóval gurult az Elba-partján. A járművezető alaposan be volt drogozva, amint ez előfordult már pár éve is. Nos újra visszakapott jogsija ugrott a tél küszöbén és komoly pénzbüntetésre is számíthat a környezetére és önmagára veszélyes autós.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ