RSS Feed

Katartikus koncerttel tér vissza Szentpéteri Csilla

M. A. - 2017. 11. 30. 17:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Katartikus koncerttel tér vissza Szentpéteri Csilla

A népszerű zongoravirtuózt és zenésztársait 2014-es nagyszabású koncertjük óta nem láthatta a budapesti közönség, de most, a rajongók nagy örömére visszatérnek a főváros legnagyobb koncerttermébe, és egy komplex audio-vizuális élménnyel, fergeteges hangulatban indítják az újévet.

Szentpéteri Csilla nemzetközi mércével mérve is kivételes képességű művész, nyitott, kreatív szellemű zeneszerző, aki egyformán otthonosan mozog a régi korok zenéiben és a modern hangstúdiók világában. Ki hinné, hogy jobban eligazodik a számítógépek programjaiban, mint a saját sminktáskájában? Zeneműveit, átdolgozásait maga hangszereli, saját gondolatokkal ötvözve a régit az újjal. Sokszínű világában a klasszikus zene artisztikus eleganciája találkozik a latin zenék vérpezsdítő ritmusával, a bossa nova pezsgő életörömével, a jazz játékosságával, a blues nosztalgikus érzésével, a rock elementáris erejével és a filmzenék patetikusságával.

Csilla és a hazai zenei élet kitűnő zenészei színes, páratlan zenei utazásra invitálnak bennünket, hol egy kubai salsa klubba toppanunk be, hol igazi fiesta hangulatot élünk át, hol egy vitorlással szeljük át az óceánt, hol sárkányrepülőről tekintünk le a világra vagy éppen a forró sirokkó kerít bennünket hatalmába.

Újévi koncertjén megszólalnak az elmúlt évek legsikeresebb, legkedveltebb átiratai, saját szerzeményei, valamint a decemberben megjelenő legújabb lemezének vezérdallamai is.

Csilla mindig szívesen lát vendégül koncertjein más művészeket, de különösen izgalmas számára, ha az instrumentális zenén túl az emberi hang is megjelenik repertoárjában. 2017. tavaszán kezdődött a közös munka Szekeres Adrien énekesnővel, akiben Csilla megtalálta azt a kifinomult, ugyanakkor erőteljes, professzionális előadót.

A zenén túl, mint mindig, most is gondoskodik lenyűgöző vizuális élményről. A Budapesti Kongresszusi Központ színpadának 4 különböző pontján 4 nagyméretű LED-falon kifejezetten zenére komponált varázslatos, lélegzetelállító filmek, vizualizációk láthatók, melyek még tovább erősítik a művek hangulatát, dinamikáját és a zene hatását. Ez az esztétikai élmény szintén hozzájárul ahhoz, hogy a zene kivételes, katartikus ünnepévé varázsolja az estét, január 2-án.


Fotó: Kanyó Béla, Szabad Tér Színházi Kht.
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ