RSS Feed

Bányászvárosi pszichothriller készül

mti - 2017. 11. 28. 8:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bányászvárosi pszichothriller készül

Ismét egy ígéretes elsőfilmes rendező mutatkozhat be a hazai közönségnek: Bagota Béla VALAN címmel készülő lélektani krimije gyártását 292 millió forinttal támogatja a Filmalap.

Bagota Béla az SZFE-n rendező szakon végzett, majd első asszisztensként munkálkodott többek között az Isteni műszak, a Swing, a Kút és legutóbb az új Reisz Gábor-filmben, a Rossz versek-ben. Bagota Béla 2018 telén kezdi el forgatni VALAN című első játékfilmjét, melynek forgatókönyvét is ő jegyzi. 
VALAN egy erdélyi bányavárosban játszódó lélektani krimi, melyben a harmincas főszereplő a múlt démonaival küzdve huszonkét évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt húga ügyében nyomoz. A forgatás februárban kezdődik erdélyi (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó) illetve budapesti helyszíneken. 

A férfi főszerepet Krisztik Csaba kapta (képünkön), aki nemrég elnyerte a Kaszás Attila-díjat, mely a magyar nyelven játszó színművészek rangos szakmai elismerése. A női főszereplő kiválasztása még folyamatban van. 

A VALAN-t Garas Dániel (Mázli, Moszkva tér, Szezon) fogja fényképezni, zenéjét Márkos Albert (Taxidermia, Utolsó idők, Mancs, Zero) komponálja. 
Bagota Béla első mozifilmje a Filmalap 292 millió forintos támogatásával, Kántor László producer vezetésével a Mátrix Film gyártásában készül.


Bagota Béla a Tiszta kézzel című alkotással (operatőr: Perlaki Márton) diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Grunwalsky Ferenc és Kende János osztályában. A diplomafilm Podmaniczky Szilárd C-dúr című novellája nyomán készült, a főbb szerepekben Keresztes Tamás, Rezes Judit és Törőcsik Franciska

Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ