RSS Feed

Milliárdokért cserél gazdát a hotel

portfolió - 2017. 11. 26. 8:21:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Milliárdokért cserél gazdát a hotel

Felvásárolja a budapesti Sofitelt a Starwood Capital Group - derül ki a társaság sajtóközleményéből. A szálloda utoljára év elején cserélt gazdát, amikor opciós jogával élve megvásárolta az Accor, az Orbis többségi részvénytulajdonosa. A mostani tranzakció értéke eléri a 75 millió eurót.

Új tulajdonosa lesz a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelnek, miután a szállodát felvásárolja a Starwood Capital Group. A 357 szobás szálloda a Lánchíd pesti hídfőjénél helyezkedik el, kilátással a Dunára és a Lánchídra. Az épületet az új tulajdonos felújítja és továbbra is szállodaként üzemelteti.

Starwood Capital Group egy alternatív magánbefektető vállalat, amely leginkább a globális ingatlanpiacon, az energetikai infrastruktúrában, az olaj és a gáz területén aktív. A cég és leányvállalatai négy országban 10 irodát tartanak fenn, összesen 3400 alkalmazottal. A társaság jelenleg 54 milliárd dollár értékben kezel eszközöket.


A KSH adatai szerint a tavalyi évben a budapesti szállodák átlagos kihasználtsága 71 százalék volt, míg az 5 csillagos kategóriában az egy szobára jutó bruttó bevétel - REVPAR mutató - értéke 32 791 forintot tett ki. Ez alapján egy ekkora szálloda egy év alatt nagyjából 3 milliárd forint bruttó bevételt termel, ami nem kevés a 23 milliárdos vételárhoz képest. Az utóbbi 8-9 évben folyamatosan nő a Budapestre érkező turisták száma, így a ha nem következik be váratlan esemény ami ezt a folyamatot megszakítaná, akkor a 75 millió eurós vételár egyáltalán nem tűnik valóságtól elrugaszkodottnak.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ