RSS Feed

Löw, a varázsló

Mogyorósi Géza - 2017. 11. 24. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Löw, a varázsló

A soha nem őszülő, örökifjú Joachim Löw vezette német labdarúgó válogatott 2016 nyara óta veretlen. A Wembley barátságos meccsén az angoloktól "elszenvedett" gólmentes döntetlen sem ciki. De az furcsa, hogy a szezon utolsó, novemberi nemzetközi rangadóján, Kölnben alig 37 ezren buzdították a germán matadorokat. NSZK-Franciaország 2:2.

Ehelyütt azzal most nem foglalkoznék, hogy a német edzők mitől boldogulnak - leszámítva a magyar focistákkal - bárhol a világban. Görögországtól az USA-ig, sőt még odahaza is. A 2020-ig szerződéssel rendelkező, 57 esztendős Bundestrainer stoplis brigádja az ősszel - idegenben - legyőzte a cseheket (1:2). Majd szintén szeptemberben a norvégoknak lőttek fél tucat gólt. Derék! Októberben Észak-Írországban nyertek (1:3). Sőt ugyancsak világbajnoki selejtezőn a rettegett azeri teamet is bedarálták (5:1) a lelkes hazai drukkerek előtt. S akkor most a füves pályáról átruccanhatunk a politika terepére!


Tisztázva pár dolgot! Angela Merkel kancellárnő és Orbán Viktor közös vonása, hogy szeretik a sportot. A két konzervatív kormányfő azonban eltérő nemzeti tizenegyekkel büszkélkedhet. A négyszeres világbajnok németek tudnak focizni, hálót rezegtetni, a magyar matadorok sajna nem. Pedig milyen szép, üres stadionokkal büszkélkedhet a Magyar Köztársaság. Bocs, sztornó: Magyarország! Az NSZK-ban a hétvégi Bundesliga rangadókon 40-80 ezer szurkoló buzdítja kedvenc csapatát. Igaz, arra még nem jöttem rá, hogy viszont a válogatott kűzdelmein, belföldön miért hézagosak a lelátók, mint legutóbb Kölnben. A játékminőségre ugyanis nem lehet panasz – a Löw srácok nem lazsálnak, bénáznak.


Utolsó külföldi szereplésük is elviselhető volt, a 0:0 a Wembleyben, a 2017 novemberi England-Germany meccsen. Ahol bezzeg Puskásék a Rákosi-korszakban annyira rettegettek voltak. Ja, Öcsi Bácsiék profiként mozogtak az amatőr, szocialista/kapitalista világban. Most meg fordult a kocka/labda. Nem, hogy a szűk tíz millió magyart, még 11 nemzeti trikós labdarúgót sem képesek a túlfizetett „trénerek” egy nevezőre hozni. Lehet, hogy ez a bűvészmutatvány az oly' eredményes, snájdig Löw úrnak sem sikerülne Magyarországon? Félő, hogy sohasem derül ki, mit tudna kifőzni „echte ungarische” alapanyagból az aktuális világbajnoki team szövetségi kapitánya?!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ