RSS Feed

A cigánytábor nem az égbe megy

Dalia László - 2017. 11. 15. 8:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A cigánytábor nem az égbe megy

A Roma Polgárjogi Akadémia a minap Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét hívta meg. Ez volt az a fórum, ahonnan úgy távozott a polgármester, hogy leköpték, megrúgták. Horváth Aladár, a házigazda ezt tagadja. Azóta egy tanú is előkerült, aki a bíróságon is igazolná az inzultust, ám nem ez az igazi balhé. A botrány a fórumon történt, amit bárki megtekinthet a youtube-on.

Ha ott lettem volna a roma akadémián, már félidőben felállok és csodálkozom, hogy Cserdi polgármestere nem ezt tette. Bár a Horváth Aladárral való beszélgetés még viszonylag békés volt, de ott is volt már egy-két megjegyzés, csúsztatás, amiből érződött, hogy itt tetemre hívás lesz, itt ma lealázzák az általuk szupersztárnak titulált Bogdánt, mert szerintük imádja őt a média, balról és jobbról is istenítik. Ám Horváth Aladár még nem mondta ki, csak érzékeltette, hogy ez így nem frankó, nem érdemelte ezt ki a polgármester. H.A. szerint Bogdán olyanokat mond, hogy még Havas Henrik rasszizmusát is igazolja (sic). Viszont Horváth nem ment tovább, ő még nem mondta ki, hogy Bogdán antikrisztus. Később a kérdezők nem kérdeztek, hanem vádoltak, mindenféle kreálmánynak írták le a polgármestert, aki az előítéleteket erősíti, hogy a cigányok lusták, nem dolgoznak és biztos politikusnak készül. A végén pedig jött Zsigó Jenő, a másik nagy polgárjogi aktivista és ő sem kérdezett, hanem tíz percig alázta Bogdánt, hogy nem a cigányságot képviseli, nem is képviselhetné, hiszen a nácikat, a fajgyülölőket támogatja, s leginkább Vonához hasonlít. Nos, ennyi rosszat csak egy cigány mondhat egy másik cigányról.
 
Ha meggondolom, Cserdi polgármestere a sikerei ellenére sem csodálkozhatott, hogy betámadták. Ő volt az, aki a cigányság vezetőit többször minősítette, sőt azt is mondta, hogy ha rajta múlna, megszüntetné a roma önkormányzatokat, az országost és a többit is, mert semmire sem mennek. Persze, Bogdán nem Horváth Aladárról és Zsigó Jenőről beszélt, de úgy tűnik, ők is magukra vették. Mert hát, védték ők rendesen a cigányok jogait, de ez kevés ahhoz, hogy azok előrébb jussanak. Bogdán viszont kitalált valamit, amivel kihúzta Cserdi cigányait a gödörből. Ma már a falu csak 28 közmunkást foglalkoztat, miután a többiek már elhelyezkedtek a vasútnál, fémipari és tejüzemben, valamint egy szociális otthonban. Egy év alatt 17 autót vásároltak, sokan már kocsival járnak munkába. Végigjárták az utat, először kapáltak, majd fólisátorban dolgoztak és most már a piacon is találtak munkát. Ha minden jól megy, hamarosan zöldségüzem épül Cserdiben. 

Persze, néha rendhagyóak Bogdán módszerei, kiborította ő a kukákat is, hogy bebizonyítsa a társainak, hogy rosszul költik el a kevés pénzüket is. Igaz, sosem finomkodott, még azt is mondta, hogy tele vannak a börtönök cigányokkal. És bevitte a falubelieket, először a felnőtteket, majd a gyerekeket, hogy lássák, hova kerülnek, ha nem dolgoznak. Ám aztán azt is megmutatta, hogy lehet pénzt keresni. A gyerekek pedig tanulnak. Mások is próbáltak hasonló csodát tenni, de csak keveseknek sikerült. Valahol elakadtak. Nem barátságos ez a világ, ha valaki mégis átugrik az akadályokon, akkor az számíthat az övéire. Elhívják a roma akadémiára és megalázzák.Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ