RSS Feed

Kuba: imádják a kanadai turisták

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 11. 12. 17:46:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kuba: imádják a kanadai turisták

Várhatóan 2017-ben is mintegy 800 ezer üdülő vendég, tehát a turisták 20 százaléka érkezik kanadai útlevéllel a Castro birodalomba. Az idegenbeszakadt kubaiak közül is mind többen merészkednek el őseik földjére.

Az aktuális előrejelzések szerint idén akár a 4,2 milliót is elérheti a bő 11 millió lakosú, Atlanti óceániai köztársaság turistáinak kvótája. A 66 ezres szobakapacítás folyamatosan növekszik – egyre magasabb színvonalú szolgáltatások, programok várják a határon túlról, főleg Észak-Amerikából és az EU-ból hajóval, repülővel érkező polgárokat. Az idegenforgalmi befektetők között is mind több az amerikai és európai válalkozás. 

Pozitív trend, hogy 2015-höz képest a múlt évben 14,5 százalékkal növekedett a nyaraló vendégek tábora a közel 110 ezer négyzetkilométeres szigetállamban (República de Cuba). Különösen a főváros, Havanna, valamint Varadero, Trinidad, Holguín csábítja a külföldieket, kubai gyökerű embereket a fehér rum és örök napsütés – szocialista – birodalmába. A parthoz közeli kisebb szigetek is népszerűek a Karib-térségben lazítók körében.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ