RSS Feed

Magyar lesz az Eb-bronzérmes román tornász

M. A. - 2017. 11. 10. 8:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar lesz az Eb-bronzérmes román tornász

Eddig csak találgatások voltak, de mostmár a Magyar Torna Szövetség hivatalosan is megkapta azt az értesítést a Nemzetközi Torna Szövetségtől (FIG), hogy 2018. szeptember 15-től Olivia Cimpian magyar színekben versenyezhet.

A FIG Végrehajtó Bizottsága legutóbbi ülésén hozta meg döntését, a junior Európa-bajnoki bronzérmes román tornász ugyanis szeptemberben kapta meg a magyar állampolgárságot, így a MATSZ ekkor tehette meg az első hivatalos lépéseket a FIG felé.

Olivia Cimpian szülei több mint fél éve keresték meg a magyar szövetséget, hogy lányuk magyar színekben folytatná pályafutását. Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a tornásznő az elmúlt fél évben már Magyarországon készült. Kezdetben fejtörést okozott, hogy hol kerüljön elhelyezésre, először Békéscsaba merült fel a határ közelsége miatt.

A cél azonban az volt, ott tudjon edzeni, ahol töretlen lesz fejlődése, így Dunaújváros és Budapest került szóba. A szövetségi kapitány hozta meg a végső döntést, aki a Postás SE elnökének, Dr. Vörös József támogatásának köszönhetően Budapestre, a Központi Tornacsarnokba tudta hozni a versenyzőt.  A bajnoknő Draskóczy Imre irányításával és két szövetségi edzővel, Szentiványi Péterrel és Botyánszky Mariannal készül, és az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött. Talajgyakorlatát teljesen átalakították, új koreográfiát kapott, gerendán két egész csavaros új elemet is beépítettek a gyakorlatába, míg a legnagyobb előrelépés felemáskorláton történt.

A FIG döntése értelmében tehát Cimpian közel egy év múlva már a magyar női felnőtt válogatottat erősítheti a nemzetközi versenyeken.

 


Fotó: WordPress.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ