RSS Feed

Jubileumi Boogiefeszt Győrben

M. A. - 2017. 11. 11. 8:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jubileumi Boogiefeszt Győrben

Izgalmas zongorapárbajokkal, Liszt Ferenc rokonával, Broadway-sztárral és a világhírű Mungo Jerryvel érkezik a jubileumi Boogiefeszt. Idén 10. alkalommal rendezik meg Győrben a fesztivált 2017. december 7. és 9. között.

Mint azt a győriek és a boogie-rajongók egyaránt jól tudják, a Boogiefeszt immár egy kerek évtizede minden évben a boogie-woogie, a blues és a feledhetetlen szórakozás fesztiváljaként pezsdíti fel Győr-szerte a fagyos téli hangulatot. A 10. Jubileumi Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivál sztárvendége ezúttal nem kisebb nevű előadó lesz, mint az In the Summertime című világsláger szerzője és előadója, Ray Dorset (Mungo Jerry) – már csak miatta is mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a fesztiválra.

Az angol Mungo Jerry együttes 1970-ben alakult, neve T. S. Eliot Macskák-ciklusának egyik verséből származik. Már megalakulásuk évében világsikert arattak az In the Summertime című dalukkal, amely pályafutásuk legnépszerűbb slágere és a könnyűzene egyik legismertebb örökzöldje lett. A zenekar vezetője és egyetlen állandó tagja, Ray Dorset a későbbiekben dalszerzőként is egyedülálló sikereket ért el. A Mungo Jerry eddig három alkalommal: 1972-ben, 2006-ban és 2009-ben adott koncertet Magyarországon, Győrben pedig most először lesz élőben hallható és megtapasztalható a „Mungomania”-életérzés.

Az esemény fényét tovább emeli, hogy Ray Dorset ezúttal közösen zenél majd a fesztivál házigazdájával egy fergeteges jubileumi koncertshow keretében december 9-én, a győri Audi Arénában. Az estre ellátogatók különleges zenei élménynek és természetesen hatalmas bulinak nézhetnek elébe, ugyanis egy rendkívül pörgős és sok humorral fűszerezett, egész estés show-műsor vár rájuk.

A fesztivál előadói közt a műfaj legrangosabb külföldi művészeit, a hazai zenei élet kiemelkedő zenészeit, valamint profi világbajnok táncosokat találunk. Érdekesség, hogy a vendégelőadók közt egy olyan zongoristát is láthatunk és hallhatunk majd, akit rokoni szálak fűznek Liszt Ferenchez, továbbá egy olyan amerikai énekesnő is fellép a fesztiválon, aki már több Broadway-szereplést is maga mögött tudhat. A három napos fesztiválra hét országból összesen 12 fellépő érkezik.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ