RSS Feed

Politikai televízió gyerekeknek

mti - 2017. 11. 08. 13:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Politikai televízió gyerekeknek

A TASZSZ orosz hírügynökség állami támogatást kap egy gyerekeknek és kamaszoknak szóló politikai televízió létrehozásához.

Az RBK írása szerint ez a 2018-2020-as orosz költségvetés módosításának szövegéből derül ki. A jelentés szerint a TASZSZ orosz hírügynökség mintegy 210 millió rubelt (9 milliárd 51 millió forintot) kap az adott időszakban támogatásként. Az RBK írása szerint az összeget a korábban felsőoktatásra elkülönített pénzekből vonják el. A Szabad Európa Rádió ehhez hozzáfűzte, hogy a pénzt kifejezetten magániskolák és civil szervezetek támogatásából vonják el.
    Az állami támogatást egy különleges, társadalmi-politikai beállítottságú, 8 és 16 éves gyerekeket megcélzó televízió  létrehozására, megszervezésére és finanszírozására költik - írta az RBK a költségvetési módosításra hivatkozva.
    Dmitrij Percev, a TASZSZ sajtófőnöke tudatta, hogy a tévé projektjének megvalósítása 2018-ban indul az orosz oktatási és tudományügyi tárca együttműködésével. Percev tisztázta azt is, hogy a társadalmi-politikai beállítottságú tévé alatt gyerekeknek szóló tájékoztatást kell érteni, amelynek célja oroszországi és világhírek válogatása iskolásoknak. 
    Az RBK megjegyezte, hogy az orosz hatalom március 26-i, az ellenzéki Alekszej Navalnij által szervezet tömeges kormányellenes tüntetések óta fordít nagyobb figyelmet az orosz fiatalságra. A megmozdulásokon jelentős számú fiatal vett részt.
    


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ