RSS Feed

Negyvenkét ország a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon

mti - 2017. 11. 08. 8:00:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Negyvenkét ország a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon

Negyvenkét ország, köztük Magyarország vesz részt a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet Lisszabonban rendeznek 2018 májusában - jelentették be kedden a portugál fővárosban, ahol ismertették a versenynek az óceán közelsége ihlette jelszavát (Mindenki a fedélzetre!) és logóit is.

Oroszország idén az Ukrajnához fűződő konfliktusos viszonya miatt hagyta ki a Kijevben rendezett dalversenyt, 2018-ban azonban visszatér. 
    Jövőre Macedónia lesz kénytelen távol maradni a fesztiváltól, mivel az ottani köztévé nem rendezte a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU) szembeni adósságát, ezért nem jogosult a részvételre. 
    Svédország "jubileumi", 60. részvételét ünnepli jövőre Lisszabonban - olvasható az esemény honlapján (https://eurovision.tv/)
    Portugália első ízben rendezheti az összeurópai dalfesztivált, miután a portugál előadó, Salvador Sobral idén májusban megnyerte a kijevi fesztivált Amar Pelos Dois című balladájával. A jövő évi lisszaboni versengés elődöntőit 2018. május 8-án és 10-én rendezik, a finálé május 12-én lesz.
    Jon Ola Sand, az EBU vezetője korábban azt mondta, hogy Lisszabon példaértékű pályázatot tett le az asztalra.
    Magyarországot A Dal 2018 nyertese képviselheti majd Lisszabonban.
Fotó: frissujsag.ro
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ