RSS Feed

Női kosárlabda Eb: bravúrgyőzelmek kellenek a kijutáshoz

mti - 2017. 11. 07. 17:00:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint bravúrgyőzelmekre lesz szükség ahhoz a szombaton kezdődő selejtezősorozatban, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott kiharcolja a részvételt a 2019-es Európa-bajnokságon.

A Székesfehérváron edzőtáborozó nemzeti csapat szakvezetője hangsúlyozta, a válogatott mindig azzal vág neki a selejtezőnek, hogy kijusson az Eb-re, de a mostani csoportbeosztást látva ez nem feltétlenül lesz könnyű. A kapitány hisz benne, s abban is, hogy mindjárt az első találkozón - szombaton Litvániában - bravúros sikert érhet el a gárda.
    Székely Norbert úgy vélte, az 1997-ben Budapesten aranyérmes Litvánia gárdája ma már nem Eb-győztes szintű, de még mindig nagyon erős és rendkívül fizikális kosárlabdát játszik. Jövő szerdán, Miskolcon az albánok következnek, akikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy szinte semmit nem tudnak róluk, és az elmúlt időszakban nem láttak olyan albán kosarast, aki nemzetközi szinten is megállná a helyét. Megemlítette, hogy a négyesből az orosz válogatott kiemelkedik, de ellenük sem fognak feltartott kézzel pályára lépni.
    "Nálunk rendkívül jó a közösség és a csapatszellem, ami annak köszönhető, hogy az elmúlt években együtt dolgozott a keret nagy része. Remélem, ezúttal is olyan harcosak, lelkileg pedig olyan erősek lesznek, hogy sikerrel megvívják ezt a hat találkozót" - tette hozzá.
    A szeptemberben harmadszor kinevezett Székely Norbert közölte, hogy az idő rövidsége miatt a taktikában csak kis változtatások lesznek, elsősorban a két visszavonuló játékos, Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra pótlása miatt. Megemlítette, hogy a 16 fős keretből Theodoreán Alexandra sérülés miatt kiesett, és az első meccsig további három kosárlabdázótól elköszönnek.
    A csapatkapitány Raksányi Krisztina megerősítette, hogy csapatszinten lesz nagyon erős a válogatott. Mint elmondta, mindegyiküknek az Eb-szereplés a célja, ezért már a soron következő két találkozón mindent el fognak követni ezért.
    Júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat - még Stefan Svitekkel a kispadon - egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), s végül a 9-12. helyen zárt.
    A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont.
    A keret:
    --------
Goree Cyesha Damian, Krivacsevics Tijána, Simon Zsófia, Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Győr), Gereben Lívia, Mansaré Anna Manty, Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Katona Szidónia, Lelik Réka, Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK), Dubei Debóra, Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni, Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)
    
    A válogatott Eb-selejtezői:
    ---------------------------
    november 11.:
Litvánia-Magyarország, Kedainiai 18.00
    november 15:
Magyarország-Albánia, Miskolc 20.00
    2018. február 10.:
Magyarország-Oroszország
    2018. február 14.:
Magyarország-Litvánia
    2018. november 16.:
Albánia-Magyarország
    2018. november 21.:
Oroszország-Magyarország


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ