RSS Feed

A soul keresztanyja a konyhában is sztár

Zoch Tímea - 2017. 11. 06. 17:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A soul keresztanyja a konyhában is sztár

A 73 éves énekesnő, Patti LaBelle, akit “ a soul keresztanyjaként” szokták emlegetni, ezúttal egy televíziós főzősorozat hősnője lesz. Patti LaBelle, az elismert R&B-énekes és színésznő nemcsak a színpadon díva, hanem a konyhában is sztár, és semmit nem szeret jobban, mint ha együtt főzhet barátaival a szórakoztatóiparból. Két receptjét is közreadjuk.

Új sorozat indul a Food Network tévécsatornán  Vendégségben Patti LaBelle-nél címmel. 50 Centtől, a rappertől Estelle-ig, az énekesnőig számos ételrajongó tartozik Patti sokszínű baráti köréhez. A nézők Miss Pattivel és barátaival tarthat, megismerhetnek olyan finomságokat, mint a délies stílusú marhaszegy kukoricával, a sült hal és burgonya tartármártással, a serpenyőben sült lazac zöldségekkel, a dupla rétegű őszibarackos cobbler sütemény és sok minden mást. 


Karrierje 1960-ban kezdődött, amikor a Patti LaBelle and the Bluebelles együttes fronténekese lett. A csapat neve később Labelle-re változott, és olyan ikonikus discoszámokat ismertettek meg a közönséggel, mint a Lady Marmalade. Az első olyan afro-amerikai énekescsapat lettek, akik a Rolling Stones magazin címlapján szerepeltek. Patti a 70-es évek végén szólókarrierbe kezdett, dalai többek közt: If Only You Knew, New Attitude, Winner in You. 1992-ben elindította saját TV-sitcom sorozatát az Out All Night-ot, majd saját életmódműsora is lett.
Kapott csillagot a Hollywood Walk of Fame-en, a hollywoodi hírességek sétányán. 1969-ben ment férjhez, 2000-ben elvált. Fia, Zury Kye jelenleg Patti menedzsereként dolgozik.

FOKHAGYMÁS-PIKÁNS HIRTELENSÜLT CSIRKEMELL-FILÉ 
Patti LaBelle receptje
Food Network

Hozzávalók  
4db csirke mellfilé, bőr nélkül
½ teáskanál fűszeres só
¼  teáskanál cayenne-i bors
¼ teáskanál feketebors
3 evőkanál sózatlan vaj
3 evőkanál összezúzott fokhagyma

Elkészítés
A csirkemellek mindkét oldalát fűszeres sóval besózzuk, feketeborssal és cayenne-i borssal meghintjük, majd félretesszük.

A vajat egy nagy serpenyőben közepesen nagy lángon megolvasztjuk. Beleszórjuk a fokhagymát és egy percig dinszteljük. A lángot közepesre vesszük, beletesszük a csirke szeleteket és a serpenyőt lefedjük.  Három percig sütjük így a húst, majd a szeleteket megfordítjuk és még 4 percig sütjük, míg a leve tiszta lesz.

Felszolgáláskor a szeleteket meglocsoljuk a sütő lével.

Alapinformáció
Nehézségi fok: kezdő
Előkészítés ideje: 25 perc
Aktív idő: 25 perc
Elegendő: 4 főre


FISH AND CHIPS” (HAL és SÜLT KRUMPLI) TARTÁR ÖNTETTEL
Patti LaBelle receptje
Food Network

Hozzávalók  
A sült tőkehalhoz
¾  bögre* szőlőmagolaj
900 g tőkehal filé, 225 grammos szeletekre vágva
2 teáskanál fűszeres só
1 teáskanál feketebors
1 csipet cayenne-i bors, ízlés szerint
2 bögre kukoricadara
*1 bögre = 2,5 dl

A sültburgonya (chips) elkészítéséhez
4 db nagy sárga burgonya, meghámozva és keresztben 5-6 milliméteres szeletekre vágva 
½ teáskanál fűszeres só
¼  teáskanál feketebors
¼ teáskanál cayenne-i bors
¼ bögre szőlőmagolaj

A tartár öntet elkészítéséhez
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál édes, savanyított vegyes zöldség (uborka, hagyma, paprika), aprítva
2 evőkanál felaprított hagyma
1 evőkanál frissen facsart citromlé
Só és feketebors

Elkészítés
A tartár öntet elkészítéséhez egy tálkába összeöntjük a majonézt, a savanyított zöldségeket, a hagymát, a ciromlevet és ízlés szerinti sót valamint fekete borsot, majd alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Letakarjuk, és felszolgálás előtt legalább 30 percig hűtjük.

A sült tőkehal elkészítéséhez először egy serpenyőben közepesen nagy lángon felmelegítjük a szőlőmagolajt. A hal szeletek mindkét oldalát fűszeres sóval besózzuk, feketeborssal és cayenne-i borssal (már amennyiben használunk) meghintjük, majd a kukoricadarában megforgatjuk, és a felesleget lerázzuk. A halat bőrös felével lefelé a serpenyőbe helyezzük, és 4 percig sütjük, míg aranybarna lesz. Megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, míg aranybarna lesz az is. Sütés után egy konyhai papírtörlővel bélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajt felitassuk.

A sültburgonya (chips) elkészítéséhez a burgonya szeleteket egy tepsibe/sütőlapra helyezzük és egyenletesen megszórjuk fűszeres sóval, feketeborssal és cayenne-i borssal.

A szőlőmagolajt egy nagy serpenyőben közepesen nagy lángon melegítjük. A burgonya szeleteket a serpenyőbe szórjuk, majd puhára és aranybarnára sütjük (oldalanként 4 perc alatt). Sütés után konyhai papírtörlővel bélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajt felitassuk.

A „fish and chips”-et a tartár öntettel együtt, mártogatásra készen szolgáljuk fel.

Alapinformáció
Nehézségi fok: közepes
Előkészítés ideje: 1 óra 05 perc
Aktív idő: 55 perc
Elegendő: 4 főre


Fotó: instyle.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ