RSS Feed

Sóvirág a bécsi Volkstheaterben

Kónya Klára - 2017. 11. 06. 17:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sóvirág a bécsi Volkstheaterben

A Tünet Együttes sikerdarabja, a Sóvirág - avagy a létezés eufóriája először szerepel nagyszínpadon november 9-én, a bécsi Volkstheater 970 fős közönsége előtt. Az itthon a Vígszínház Házi Színpadán kamaradarabként játszott előadás látványvilágát Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője és Szirtes Attila, az előadás fénytervezője gondolja újra.

 A vallomásos-táncos duett a 92 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő, Fahidi Éva és a fiatal táncosnő, Cuhorka Emese 100 perces együtt létezése a színpadon. Az előadás fő kérdése, hogy meg lehet-e érteni egymást 60 év távlatából? Hogy nézhet ki kettejük közös tánca? A bécsi premiert a Bécsi Wiesenthal Intézet szervezésében kerekasztal beszélgetés követi a színház Vörös szalonjában, november 12-én. A vendégjáték a Volkstheater és az Osztrák Parlament együttműködésében valósul meg.

Mindeközben zajlanak az új Tünet-premier, a Burok munkacímű előadás próbái, amelynek témája a szülés - egy olyan fizikai és mentális határhelyzet, amilyen talán a haldoklás és a születés lehet. Főszereplői négy táncosnő, akik már anyák. "Az átadhatatlan érdekel, valamit megosztani abból, amikor a bennünk működő ismeretlen erők átveszik a hatalmat.” - mondja Szabó Réka. A bemutató 2018. február 2-3-án lesz a Trafóban.

Szintén a Trafóban látható az idei évadtól a Tünet Együttes double bill estje, az egy férfi és egy női szólót összekötő Loop - merülés két levegővel, a felújított Te szemét! című performansz pedig november 8-án a Francia Intézetben nyitja meg a a 2017-es Környezetvédelmi Hónapot.


Fotó: Mészáros Csaba
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ