RSS Feed

Zeneszerzőverseny az Arany-emlékév alkalmából

mti - 2017. 11. 04. 17:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zeneszerzőverseny az Arany-emlékév alkalmából

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - az Arany János-emlékév Emlékbizottságának támogatásával - versenyt hirdet Arany János munkáinak felhasználásával készülő új zeneművek alkotói számára.

A versenyt két kategóriában - dal vagy dalciklus zongorakísérettel, valamint dal vagy dalciklus vonószenekari kísérettel - hirdetik meg, a pályázatok beadási határideje 2018. január 5. éjfél. Az alkotásnak minimális időtartama nincs, de maximum 15 perces lehet, Arany János szövegei csak magyar nyelven használhatók fel - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.
     A pályaműveket elbíráló zsűri elnöke Meláth Andrea énekművész, tagja Fekete Gyula, Dubrovay László, Jeney Zoltán és Vajda János zeneszerző. Az eredményhirdetésnek és a gálakoncertnek a Zeneakadémia ad otthont 2018. március 1-jén.
    A versenyen - korhatár nélkül - minden szerző pályázhat, nevezési, részvételi díj nincs. Egy szerző több pályaművet is benyújthat, de ezeket külön-külön kell beadni. A pályázatokat elektronikus úton az aranydalverseny@zeneakademia.hu címen, zárt borítékban személyesen leadva a Zeneakadémia Ligeti György épületében, vagy postai úton a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Arany Dalverseny Titkárság (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.) címen várják.


Fotó: hu.wikipedia.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ