RSS Feed

Felfüggesztette elnökét a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség

mti - 2017. 11. 04. 15:33:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Felfüggesztette elnökét a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága felfüggesztette tisztségében tajvani elnökét, Vu Csing Kuót.A testület - az AIBA honlapjának híre szerint - egyhangúlag hozta meg leváltással felérő döntését, amely ugyanakkor egyelőre ideiglenes, mivel a végső hivatalos határozattal megvárják a fegyelmi vizsgálat lezárását.

Az AIBA fegyelmi bizottsága október 10-én függesztette fel Vu Csing Kuót, mely szankció azonnali hatállyal életbe is lépett. 
    Az AIBA-ban júliusban valóságos belháború támadt, ezért a végrehajtó bizottság szavazást kezdeményezett Vu leváltásáért, és létrehozott egy ideiglenes vezető testületet az elnök ellenében.
    A szövetséget 2006 óta vezető tajvani Vu már évek óta támadások kereszttüzében áll, most azzal vádolják, hogy csődközeli helyzetbe vezette az AIBA-t, ellenfeleit el akarta távolítani a végrehajtó bizottságból, jóváhagyás nélkül hozott fontos, anyagi jellegű döntéseket, miközben félrevezette a médiát és a nemzeti szövetségeket az AIBA pénzügyeiről, illetve korábban megakadályozta, hogy bizalmatlansági szavazás legyen ellene.
    A fegyelmi bizottság szerint a szervezet adóssága jelenleg több mint 15 millió dollár (4 milliárd forint).
    A 70 éves sportvezető továbbra is tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatótanácsának.
    Az elnöki feladatokat ideiglenesen az AIBA európai tagszövetségét vezető olasz alelnök, Franco Falcinelli látja el.


Fotó: facebook.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ