RSS Feed

Isten éltessen Vitray Tamás!

Regös István - 2017. 11. 06. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Isten éltessen Vitray Tamás!

Mert azt is tudom, hogy egyáltalában nem érdekli őt a kora, sem nem örül neki, sem nem utálja. Sőt, ahogy én ismerem, azt mondja, én már megéltem ezt a kort, de hogy ti meg fogjátok-e, az még a sors kérdése. Helló Tamás! Jól figyelj az évfordulódon, már most ki fog derülni, milyen sokan a barátaikhoz sorolnak téged.

Őket nem érdekli, hogy személyesen nem ismernek, hiszen te is oly sokszor mondtad, azért vigyázzunk mindig, minden alkalommal, mit mondunk, mit cselekszünk, akik a képernyőn éltük az életünket, mert mi beköltöztünk a nézők otthonába. Rólunk azt hiszik, azt hitték, hogy rokonok vagyunk. Különösen te. 

Köszönöm Tamás!

Én azt merem mondani, hogy megtiszteltél és volt olyan időszak az életünkben, amikor barátodnak vagy legalábbis közeli ismerősödnek tartottál. Az egyik könyvedet úgy dedikáltad nekem: „Szeretettel Regös Pistinek, akinek mindig fent, a magasban van az óriáskereke.” Ezt akkor írtad, amikor az Óriáskerék című filmsorozatot forgattam a Vidámparkban, az óriáskeréken, és miközben a gondolával körbe-körbe jártam, riportalanyaim elmondták, hogy az ő életükben is, egyszer fent, egyszer lent járt a kerék. Így hát, különösen jól esett, hogy azt kívántad, énnekem minden sikerüljön az életemben, pedig még neked sem volt olyan könnyű és töretlen a pályád. Túl sok voltál egy kornak, hiszen mindent, ami összefüggött a televíziózással, tőled lehetett megtanulni, miközben te is tanultad ezt a műfajt.


Inkább irigyeljenek százan, mint hogy valaki sajnáljon

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy jó sokat lehettem a közeledben tanulóként, munkatársként és civilben is. Igen, most dicsekszem, mert akit egy Vitray, akár az otthonában is fogadott, az felért egy királyi audienciával. Most lesznek olyanok, akik azt hiszik, hogy a te születésnapodon magamról írok inkább, holott éppen azt akarom, mindenki tudja, én akkor lehettem a barátod, amikor ez kitüntetés volt. Emlékszem, olykori elhallgattatásodra, amikor a lépcsőházkanyarban épített zugban volt a telephelyed. Akkor is csak terveztél és terveztél, és sose tudott kinyírni a hatalom. Könnyedén kicselezted őket, én legalábbis soha nem hallottalak panaszkodni, viszont te mindenkit meghallgattál. Talán tőled tanultam, hogy a sikereket mindenki saját magának indikálja, a kudarcokat pedig másokra hárítja át. De hát, ilyen az élet! Egy közhely nem tesz igazságot.


Nyolcvanöt, a bűvös kor

Tudom, jó kondícióban vagy, remélem, az úszás szeretetét megőrizted, és mint friss professor emeritus mindenütt terjeszted a tévé szeretetének hitét. Elég megnézni műsoraidat, hogy a maiak meginogjanak, mert aki tehetség, az úgyis tudja, nem a csúcson kell lenni, csak szükséges az akarat ahhoz, hogy közelítsük. Helló Tamás! Bízom benne, hogy „vitraysan”, huncutul mosolyogsz, amikor átléped ezt a bűvös kort, ami éppen annyira bűvös, mint amikor betöltjük a tizennyolcat. Régen nem beszéltünk, így nem tudom, min dolgozol, de biztos vagyok abban, hogy tele vagy tervekkel, sok erővel és egészséggel. És hogy kik ünnepelnek és kik nem? Elsősorban az ő dolguk, én mindenesetre azok közé tartozom, akik annak örülnek, hogy ismernek, amennyire ezt te megengedted bárkinek. Remélem, egy jó whiskyvel koccinthatok veled, hiszen előttünk az élet! Boldog születésnapot!Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ