RSS Feed

Miriuta kiakadt

NS - 2017. 11. 03. 12:43:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miriuta kiakadt

Nem túl jó a helyzet a román élvonalbeli Dinamónál: a csendőrségnek könnygázzal, vízágyúval és fizikai erővel kellett megfékeznie a szurkolók egy részét, miután azok a bajnokság 16. fordulójának záró mérkőzésén erőszakosan nekirontottak a kerítésnek, hogy számon kérjék csapatuk Viitorultól elszenvedett 4:0-s vereségét és akkor a játékosokról még nem is beszéltünk.

Szerencsére a rendfenntartók gyors közbelépésének köszönhetően a helyzet nem fajult el teljesen a nézőtéren – csupán a főlelátót támadó ultrák közül szorultak páran orvosi ellátásra.
Más a helyzet a futballistáknál. A sajtóban már korábban megjelent, hogy öt Dinamo-játékos hajnalig italozott a múlt csütörtöki kupameccset megelőző éjszaka, ketten ráadásul visszaesőnek számítanak, hiszen az utánpótlás-válogatottból szintén alkoholfogyasztás miatt küldték el őket.
A klub illetékesei eddig nem akartak a fegyelmi problémákról beszélni, hétfő este viszont Miriuta László vezetőedzőnél betelt a pohár: szerinte futballistái egy része elárulta őt a Viitorul ellen mutatott hozzáállásával. Úgy tudja, hogy már érkezése előtt is voltak hasonló problémák a kereten belül, mert egyesekből hiányzik a hivatástudat.
„A szurkolóknak igazuk van. Megengedhetetlen az, ami történt. Gúnyt űztek a munkámból, a társaikból és a Dinamóból. De mit tehettem volna? Szedjem ki édesanyámat, isten nyugtassa, a sírból, és küldjem pályára? Costache, ha hajnalig mulatott, persze hogy izomszakadást szenvedett. Sajnálom, mert ők a jövő, akikre építkezünk – és ezt csinálják?! De nem állhatok őrt az ajtajuk előtt. Ha hivatásos játékosként, ennyi idősen ezt művelték az edzőtáborban, akkor bizonyára otthon is ezt teszik” – idézi Miriutát a kronika.ro.
A korábbi magyar válogatott középpályás szerint Ionut Negoita klubtulajdonos mindent elkövet a klub érdekében, épp szeptemberben emelte meg a futballisták bérét. Kocsit, házat adott nekik. Miriuta szintén kiállt mellettük és ezen a rangadón adott nekik egy második esélyt, de visszaéltek a bizalmával, és tönkretették mindazt a munkát, amivel az elmúlt napokban igyekezett feloldani az öltözőn belüli feszültséget.
„Rájuk sem bírok nézni. Ezek nem dinamósok. Van pár fiatal gyerek, inkább játszatom őket, mert legalább tudom, hogy mindent megtesznek a pályán, és ha decemberben menesztenek, akkor azzal a tudattal távozom, hogy minden tőlem telhetőt megpróbáltam” – tette hozzá a 49 esztendős szakember, majd megjegyezte, a folytatásban „megpróbálják a lehetetlent lehetővé tenni”, mert ő még hisz abban, hogy kiharcolhatják a felsőházi rájátszásba jutást.
A címvédő Viitorultól elszenvedett vereség miatt a Dinamo 21 ponttal maradt a hetedik helyen, és három pont választja el az utolsó, még rájátszást jelentő helyen álló Astrától.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ