RSS Feed

Hasznot hozott Windsornak a rövidpályás úszó-vb

mti - 2017. 11. 02. 18:36:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hasznot hozott Windsornak a rövidpályás úszó-vb

A 2016-os windsori rövidpályás úszó-világbajnokság 32 millió dollárnyi gazdasági többletteljesítményt jelentett a sportért és turizmusért felelős kanadai szövetség csütörtöki összegzése szerint.

    A tanulmány készítői azt írták - olvasható a jelentést közzétevő vizes világszövetség (FINA) honlapján -, hogy a kanadai városban tavaly decemberben rendezett hatnapos esemény generálta összbevétel felülmúlta a kiadásokat, többek között a vébéhez kapcsolódó adókedvezményeknek, új munkahelyek megteremtésének köszönhetően. 
    A 25 méteres medencében 13. alkalommal megrendezett vb-ről szólva Julio C. Maglione FINA-elnök úgy nyilatkozott, hogy bár Windsor volt az eddigi legkisebb település, amely vizes-világbajnokságnak otthont adhatott, nagy sikerű eseménynek bizonyult, amely kedvező hatást gyakorolt a helyi és a környékbeli gazdaságra. 
    A kanadai vb-n 153 országból 864 úszó vett részt, s a versenyek televíziós közvetítését több mint 460 millióan látták világszerte. 2024-ben Budapest ad otthont a rövidpályás vb-nek.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ