RSS Feed

Jön Leekens

Dalia László - 2017. 11. 02. 8:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jön Leekens

Csányi elnök azt mondja, nem tárgyaltak 30 edzővel, s éppen a belga Leekens volt az, akit eredetileg is szerettek volna magyar labdarúgó válogatott élén állni. Hát, akkor teljesült az álom, megkapták azt az edzőt, aki összerakta a 2012-es belga válogatottat. És egy ottani szakértő szerint Leekens olyan edző, aki képes életet lehelni egy csapatba. Kívánhatunk-e jobbat?

Ez egy olyan ország, ahol a Hősök terén ünneplik a focistákat, akiknek egyszer sikerült bejutni az EB döntőbe, sőt onnan még mentek is egy kört. Más országokban ez több, mint természetes, pedig az állam arrafelé nem szórja a tízmilliárdokat egy gyenge bajnokságba. És akkor ez a csapat kicsit leereszt, mert hát nem is bírják az örökös hajtást, amúgy sem játszanak erős bajnokságokban, kikap egyszer és már itt a világ vége. Az ünnepelt német edző pedig mehet világgá. És jön egy másik külföldi edző, s indul a következő csodavárás. 

Csányi Sándor tudása vitathatatlan, az utóbbi évtizedekben ő a legjobb MLSZ elnök, de ezúttal nagyon egyedül van és nem tud feltörni egy bebetonozott rendszert. A magyar foci feltámadásához ősrobbanás kellene, amikor kő kövön nem marad és néhány utánpótlás edzővel elkezdenének egy amatőr bajnokságot. Mégis mire számítsunk, amikor az NB III-ban is havi 300 ezret keresnek a játékosok, mert elég egy OKJ-s tanfolyam és a tao-ból jut nekik is utánpótlás-pénz. Persze, egyikük sem tart edzést gyerekeknek, ez csak a kiskapu. Ez egy ilyen ország.

Leeskens amúgy nem rossz választás, hiszen azt tartják róla, hogy hatalmas lelkesedéssel dolgozik, és  nagyszerű motivátor. A középszerű játékosok elhiszik neki, hogy jobbak lehetnek. És ide ez kell, mert másunk sincs, csak a középszer. A belga pedig ugyanúgy munkamániás, mint a német. És szemben Storckkal, benne csörgedezhet egy kis magyar vér is. Többször lelépett már a csapatától, hogy egy másik ajánlatot elfogadjon, s anyagilag mindig jól járt. Többen már úgy hívják - Mr. Csank. Igaz, Csányi jó bankár, nem igért sokat, csak ha eredmény lesz. Bár ez a történet már rég nem a pénzről szól, abból van bőven...


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ