RSS Feed

Csókosok

Mogyorósi Géza - 2017. 10. 29. 8:04:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csókosok

Engem nem zavar, hogy negyedik nejével is szakított a német szocdemek hajdani vezére. Miként azt sem tartom "gázosnak", hogy október küszöbén főnökévé választotta Gerhard Schröder egykori kancellárt - a Nord Stream AG részvényesi bizottságának elnökét - az orosz Rosznyefty állami többségű olajvállalat igazgatótanácsa.

A hajdani Leningrádhoz ezer szállal kötődik a hetedik ikszen túl is hiperaktív, elegáns hajdani berlini kormányfő. A négy feleséget, s ki tudja mennyi sört „elfogyasztó” Gerhard Schröder (SPD) – eddigi – utolsó nejével két kisgyermeket is örökbefogadott Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin szűkebb hazájából. A Szentpétervárott otthonosan mozgó német szocdem baráti kapcsolatot ápol az orosz elnökkel. Az ifjúsága egy részét (egyenruhában) az egykori NDK-ban töltő Kreml vezér ma is ragyogóan beszéli Marx és Engels anyanyelvét. Ez a tény, meg a 40-es, 50-es években születettek – háború utáni – nemzedékének számos közös élménye már Schröder 2005-ig tartó kancellársága alatt is összekovácsolta a két férfit.
Miközben Brüsszel és Washington orrol Moszkvára a kelet-ukrajnai csatározások és a Krím félsziget bekebelezése miatt, addig az SPD nyugdíjas frontembere nyíltan kiáll Putyin mellett. Klaus von Dohnanyi, Hamburg korábbi kormányzó főpolgármestere sem lát kivetni valót abban, hogy Schröder és az (ősszel 65. születésnapját ünnepelt) orosz államfő a „népek barátságát” istápolja. Angela Merkel (CDU), aki 12 esztendeje átvette „Gerd”-től az EU legnépesebb tagállamának irányítását már nem ilyen megengedő. Ha nem is túl hangosan, de a gyengén megnyert szövetségi választások után kritizálta Schröder és a Rosznyefty szoros üzleti kapcsolatát.
Itt tartunk október második felében, midőn még nem tudjuk, hogy mikor lesz a 27 éve újraegyesült Németországnak friss kormánya? Midőn a Bundestag választások optimista vesztese, a Szociáldemokrata Párt a kétszer négy évnyi nagykoalíciós munka után perceken belül ellenzékbe vonul, akkorra lassan elcsendesednek szerintem a viharok az ex-kancellár körül is. S ha már Schröder nőügyeivel kezdtem mondókámat jelzem, hogy talán a koreai kérdés rendezésében is bevethető lenne a sokat utazgató, 73 esztendősen is aktív német szocdem. Mennyi fröcsögő-fenyegető nyilatkozatot, (szó)bombát megspórolhatna Washington és Szöul, ha a kettészelt ázsiai állam (kommunista) atomprogramjának megfékezése érdekében az észak dundi, szép hajú vezetőjéhez Schrödert menesztenék tárgyalni. Mostanában amúgy is a térség szakértője lett, hiszen csinos, új barátnője egy dél-koreai hölgy. Aki nem mellesleg a politveterán könyvének külhoni terjesztéséért is mindent megtesz. Csókosok!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ