RSS Feed

FT - Naconalista kormányok

mti - 2017. 10. 20. 13:23:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Financial Times című brit üzleti napilap a közép- és kelet-európai régió "ígéretes gazdasági kilátásaival", valamint a térség országainak politikai problémáival foglalkozott. A cikkszerző szerint Közép- és Kelet-Európa országainak erőteljes gazdasági növekedése a politikai kockázatok ellenére is reménykeltő.

    Emlékeztetett az Orbán-kormány által korábban, főként a távközlési és az energiaszektor területén bevezetett különadókra, amely területeken főként a külföldi vállalatok jelenléte dominál. Európa legmagasabb mértékű bankadóját is Magyarország alkalmazta, főként külföldi tulajdonú bankok esetében - írta. Véleménye szerint Magyarország és Lengyelország "nacionalista kormányzata" bizonyos ágazatokban egyre inkább ellenségként tekint a külföldi befektetésekre, és megpróbálja erősíteni a belföldi ellenőrzést.
    Megemlítette továbbá, hogy bizonyos korrupcióellenes csoportok egy, a befektetőkre leselkedő új potenciális kockázatra összpontosítanak. Ezt a kockázatot pedig a gazdag, Fidesz-közeli üzletemberek csoportja jelenti, melyet - úgy tűnik - előnyben szoktak részesíteni a nagy állami szerződések odaítélésekor - állapítja meg a cikk szerzője.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ