RSS Feed

Nem temetni jöttem Storckot

Dalia László - 2017. 10. 17. 8:00:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nem temetni jöttem Storckot

Storck kapitányt már a sportnapilap is temeti, tehát jó esély van rá, hogy a keddi MLSZ értekezleten rendkívüli döntést hoznak, s Csányi elnök elköszön a német szakembertől. Ez számomra meglepő lenne, hiszen az OTP-vezér sosem kapkod, s a nézői bekiabálásokra, füttyökre eddig sem adott. Ám még ez is megtörténhet, hiszen sem az edzők, sem a játékosok nem állnak ki mellette.

Hol van már a franciaországi EB, amikor a túlzásba esett szurkolók a Hősök terén köszöntöttek a válogatott focistákat? Pedig akkor is Storck volt a szövetségi kapitány. Elfelejtette volna, amit akkor tudott? Aligha. Csak akkor hat hetes kemény tréninget vezetett és az kitartott a csoportküzdelmekig. A belgák ellen már nem volt szufla, elfogyott az erő és lendület. És azóta minden régi. A bajnokság borzasztó gyenge, néző alig és a klubcsapatok ugyanúgy kizúgtak a nemzetközi kupákból. Most meg újabb átverés készül, elküldik a szövetségi kapitányt, mintha ő tehetne mindenről. Holott csak az történt, hogy ketten visszavonultaka  válogatottól, hárman meg sérültek, s ez a csapat nem bírja el a hiányzókat. Ez a csapat tartalékosan még Andorrát sem tudja elverni. Ezt egyébként Storck is elnézte...

Persze, mindig nehéz szembenézni a valósággal, könnyebb "nulla teljesítménynek" ítélni a magyar válogatott szereplését, mint elismerni, hogy a magyar foci nagyon messze van a svájcitól. Egyedül Bodonyi Béla, az egykori válogatott fogalmazta meg, hogy hatalmas különbség van a magyar és a svájci játékosok mentalitása között, mert "a magyar futballista elér egy bizonyos szintet és onnan nem képes továbblépni". Ugyanakkor amikor a sportlap megkérdezett négy focistát Storckról, akkor hárman mellébeszéltek, egy jó szót sem kapott tőlük a kapitány. Csak Stieber Zoltán, aki tíz éve profi, és most Washingtonban játszik, dicsérte Storckot. A többiek, akik ünnepeltették magukat az EB után,  valószínűleg attól féltek, hogy utólag a fejükre olvassák, ha egy "bukott" kapitányt védenek. Nos, ennyit a tartásról és a jellemről. Miért csodálkozunk, ha ők a pályán is nyuszik és úgy futottak át rajtuk a svájciak, mintha az NB III-ban rúgnák a labdát.

A magyar válogatott ma 53. a  FIFA világranglistáján. Mondhatjuk, hogy ez is hízelgő. A magyar foci ugyanis gyengébb, s ki lehet nevezni bárkit szövetségi kapitánynak, amíg a magyar utánpótlás egyetlen nemzetközi klasszist nem tud kinevelni, s az NB I-es meccsek ilyen unalmasak, nem állíthatunk össze jobb válogatottat, ehhez Klopp, Mourinho, és Guardiola is kevés.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ